Bogat program

Festival harmonike u Beču

Ovogodišnji festival, u čijim će koncertima bečka publika moći uživati od 24. veljače do 25. ožujka ponudit će bogat program koji obuhvaća kako tradicionalni, tako i eksperimentalni zvuk.
Kultura / Glazba | 15. 02. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U glavnom gradu Austrije održat će se 19. po redu Međunarodni festival harmonike, u sklopu kojeg će na različitim lokacijama u gradu biti održano 40 koncerata.

Ovogodišnji festival, u čijim će koncertima bečka publika moći uživati od 24. veljače do 25. ožujka ponudit će bogat program koji obuhvata kako tradicionalni, tako i eksperimentalni zvuk.

Na otvaranju festivala svirat će muzička formacija „Scurdia“, koja se okupila na prostoru gdje Istok susreće Zapad i gdje se klasična glazba stapa sa novim zvucima.

Drugog dana festivala nastupit će austrijski harmonikaš i kompozitor koji je harmoniku u Austriji ponovo učinio popularnom Oto Lehner (Otto Lechner) s marokanskim pjevačem Kaderom Raijem (Kader Rai) i pjesnikom Florijanom Cakom (Zack).

Težište ovogodišnjeg programa čine dvije teme: Interakcija gudačkih instrumenata i harmonike i ''Crazy moments'', koji se bave pitanjem ''Da li humor i muzika idu zajedno?'', najavilo je Predstavništvo Grada Beča u Beogradu.

Kopirati
Drag cursor here to close