Dino Memić i Dženan Jahić

Mostarski tandem sa ''Starom smokvom'' želi pobjedu na Ilidžanskom festivalu

Sve je spremno za Festival narodne muzike ''Ilidža 2018.''. Sedamnaest pjevača predstavit će se u srijedu navečer u natjecateljskoj noći, a među njima je i mladi Mostarac Dino Memić.
Kultura / Glazba | 17. 07. 2018. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za  Festival narodne muzike ''Ilidža 2018.''. Sedamnaest pjevača predstavit će se u srijedu navečer u natjecateljskoj noći, a među njima je i mladi Mostarac Dino Memić.

Pobjednik showa ''Zvijezda možeš biti Ti'' po izboru publike izvest će pjesmu ''Stara smokva'' koju potpisuje još jedan Mostarac, Dženan Jahić. Dženan polako, ali sigurno, gradi svoju glazbenu karijeru kao pjevač, ali i autor, i može se pohvaliti suradnjom sa Halidom Bešlićem i Jasnom Gospić, koji su snimili njegove pjesme.

''Drago mi je da ćemo okus i miris smokve donijeti na veliki Ilidžanski festival. Pjesma ''Stara smokva'' je jedna posebna pjesma, čija priča je locirana na području Hercegovine. Ja volim smokvu i kao voće i njeno drvo, fascinira me hlad koji ona pravi, i sjeća na jednu ljubav koja se događala tu ispod smokve. Dino i ja smo obojica Mostarci, sve nekako ima smisla, i bitno mi je da publika osjeti ljubav koju sam ja kao autor donio u pjesmu, ali i ljubav koju će Dino kao izvođač prenijeti publici na Ilidži i ispred malih ekrana. Očekujem zapažen nastup, kao i nedavno kad je na showu ZMBT bio drugoplasirani i osvojio prvo mjesto po ocjeni publike'', ističe Dženan Jahić.

Dino Memić spada u red najboljih mladih pjevača narodne glazbe i, kako kaže, nada se da će mu Ilidžanski festival biti odskočna daska u karijeri.

''Sudjelovanje na Ilidži za mene znači puno. Ovaj festival ima velika tradiciju i velika odgovornost je izaći pred publiku. Pokušat ću prenijeti emociju i sve ono što tekst govori. Mi smo najmlađi autorsko-izvođački tandem na Ilidži, i čast nam je biti među velikanima. Dženo se već dokazao kao autor. Pjesma je divna i ne sumnjam ni trenutka da će ''Stara smokva'' dugo trajati nakon ovog prestižnog glazbenog natjecanja'', govori Dino Memić.

Kopirati
Drag cursor here to close