Kako dalje?

Elliot 'luta'

Lutam je ljubavna pjesma koja nosi priču o tome kako je teško krenuti dalje kada tek izađemo iz toksične ljubavne veze, ističe Šuta.
Kultura / Glazba | 01. 09. 2020. u 16:24 Bljesak.info
elliot - Lutam

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa Elliot iz Mostara koju čine Jasmina Šuta i Miran Kapo objavila je novu pjesmu i spot naziva Lutam.

Lutam je ljubavna pjesma koja nosi priču o tome kako je teško krenuti dalje kada tek izađemo iz toksične ljubavne veze, ističe Šuta.

''Upravo zbog toga smo odlučili da pjesma bude otpjevana u etno stilu. Etno pjevanje sa sobom nosi posebnu čežnju, na poseban i vrlo snažan, ali ipak umiljat način priča priču ove pjesme, te smo zato i odlučili da ova pjesma vokalno ide u tom pravcu'', otkrila je dodajući kako je pjesma nastala na jednoj od proba u DK studiju (Mostar Rock School).

''Miran mi je pustio matricu i ja sam improvizovala i tako je nastao refren, te smo odmah odlučili da snimimo dionicu kako je ne bi zaboravili. Kontaktirala sam dugogodišnjeg prijatelja, Barikela (Ervin Husagić) kod kojeg smo snimali vokale, a koji je također zaslužan za mix i edit, a za naš prvi spot bio je zadužen također naš prijatelj Dino Kadragić sa kojim ćemo sigurno opet raditi. Ekipa iz BAM – C (Balkan Advanced Music Conference) koja se se pobrinula za naš prvi nastup koji smo imali u februaru, nam je također pomogla da snimimo kadrove na vrhu Marriott-a u Sarajevu, što je također bio rezultat slučajnog susreta i spontane ideje'', otkrila je.

Spot je sniman na Gatačkom jezeru, na Tjentištu i u Sarajevu. Kako ističu, htjeli su ovoj pjesmi dati bosansko-hercegovački audio-vizualni pečat. Tijek spota nosi obrnutu priču o ljubavi i povezanosti, te ''govori sve ono što tekstualno nismo izrazili''.

Ističu kako imaju velike planove za budućnost.

''Ne želimo da se ograničavamo i uživamo u tome što je svaka pjesma drugačija. Ni sami ne znamo kako bismo to nazvali osim eksperimentiranjem. Publika na Jaz Fest-u u Čapljini je mogla da primjeti da je jedna pjesma trap, druga house, treća reggaeton, ne planiramo da se priklonimo jednom žanru i smatramo da je to ono što se publici sviđa kod nas. Također želimo da stvaramo u skladu sa trenutnim svjetskim muzičkim trendovima, ali ne želimo da se odreknemo svojih ideja i iskustava koje se trudimo predstaviti svojom glazbom'', kazala je Šuta.

Za kraj, otkrili su kako je pandemija koronavirusa utjecala na Elliot i njihove planove u velikoj količini.

''Planirali smo mnogo nastupati, međutim kao što su se svi morali prilagoditi, tako smo i mi. radili smo na novim pjesmama, objavili smo 3 pjesme od ožujka do danas. Koliko god da nas je stanje pandemije pogodilo, ne smijemo klonuti, život mora ići dalje. Nadamo se poboljšanju situacije što prije. Mi stvaramo za svoju publiku i jedva čekamo da ponovo stanemo s njima oči u oči i osjetimo njihovu energiju'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close