Dosterrados program

Dva koncerta Jazz Festa u Mostaru

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u sustavu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar.
Kultura / Glazba | 18. 03. 2019. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jazz Fest Sarajevo će ovog mjeseca u Mostaru predstaviti Dosterrados – dio programa bosanskohercegovačkih umjetnika realiziran proteklog studenog u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo.

U suradnji s Pozorištem lutaka Mostar, 22. ožujka u 20.00 bit će održan koncert kvarteta Nairuz gitariste Mirze Redžepagića i trija Barimatango.

Nairuz je novi Redžepagićev projekt s internacionalnim ansamblom kojeg čine basista Daniel More, nejista i vokalista Almedin Varošanin i flamenko plesačica Urška Centa. Mostarski koncert bit će premijerni nastup projekta Nairuz u Mostaru i njihovog repertoara koji je spoj flamenka i makamske muzike sa elementima sufijske poezije.
 
Uz kvartet Nairuz, kao dio programa Dosterrados nastupit će i trio Barimatango – pjevačica Jelena Milušić, multiinstrumentalist Atila Aksoj i kontrabasist Edvin Hadžić će izvesti romske i sefardske pjesme, uključujući i one sa područja Bosne i Hercegovine.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u sustavu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar.

Nairuz:

Mirza Redžepagić – gitara, oud

Almedin Varošanin – nej, vokal

Daniel More – kontrabas

Urška Centa – ples


Barimatango:

Jelena Milušić – vokal

Atila Aksoj – gitara, perkusije, vokal

Edvin Hadžić – kontrabas, vokal

 



Kopirati
Drag cursor here to close