Nastupaju Nairuz i Barimatango

Dosterrados u Mostaru

Dio bh. programa XX2. Jazz Festa – Nairuz i Barimatango nastupaju 22. marta u Pozorištu lutaka Mostar!
Kultura / Glazba | 12. 03. 2019. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jazz Fest Sarajevo će ovog mjeseca u Mostaru predstaviti Dosterrados – dio programa bosanskohercegovačkih umjetnika realiziran proteklog novembra u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo.

U suradnji s Pozorištem lutaka Mostar, 22.  ožujka u 20.00 bit će održan koncert kvarteta Nairuz gitarista Mirze Redžepagića i trija Barimatango.

Nairuz je novi Redžepagićev projekt s internacionalnim ansamblom kojeg čine basist Daniel More, nejista i vokalista Almedin Varošanin i flamenko plesačica Urška Centa. Mostarski koncert bit će premijerni nastup projekta Nairuz u Mostaru i njihovog repertoara koji je spoj flamenka i makamske muzike sa elementima sufijske poezije.

Uz kvartetu Nairuz, kao dio programa Dosterrados nastupit će i trio Barimatango – pjevačica Jelena Milušić, multiinstrumentalista Atila Aksoj i kontrabasist Edvin Hadžić će izvesti romske i sefardske pjesme, uključujući i one sa područja Bosne i Hercegovine.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar.

Nairuz:
Mirza Redžepagić – gitara, oud
Almedin Varošanin – nej, vokal
Daniel More – kontrabas
Urška Centa – ples

Barimatango:
Jelena Milušić – vokal
Atila Aksoj – gitara, perkusije, vokal
Edvin Hadžić – kontrabas, vokal

Kopirati
Drag cursor here to close