Turneja

DJ Shadow stiže u Zagreb

Josh Davis, kako je pravo ime ovom producentu i DJ-u, vraća se u Zagreb sklopu svjetske turneje na kojoj promovira aktualan album "Our Pathetic Age".
Kultura / Glazba | 09. 03. 2020. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

DJ Shadow, utjecajni američki glazbenik i producent poznat po svom atmosferičnom, instrumentalnom i sempliranom hip-hopu, nastupit će u Tvornici kulture 1. lipnja, najavili su u ponedjeljak organizatori.

Josh Davis, kako je pravo ime ovom producentu i DJ-u, vraća se u Zagreb sklopu svjetske turneje na kojoj promovira aktualan album "Our Pathetic Age".

Dvostruko izdanje albuma, njegovo prvo od 2016. i ploče "The Mountain Will Fall", donosi 26 pjesama podijeljenih u dva dijela. Prvih 11 su isključivo instrumentali, dok je na preostalih 15 ugostio mnoga stara i nova rap imena kao što su Nas, Pharoahe Monch, trojac iz Wu-Tang Clana Inspectah Deck, Ghostface Killah i Raekwon, grupe De La Soul i Run The Jewel, Pusha T, Stro i Wiki, navode iz LAA-a.

Najnoviji album predstavila su već tri singla, a Shadow ga intenzivno promovira po Europi i Americi. Prvi dio europske turneje upravo je završio, a drugi ga očekuje u lipnju kad će posjetiti i festivale poput Primavere, ali nastupiti i solo kao što je slučaj u Tvornici kulture.

DJ Shadow jedan je od najutjecajnijih osoba hip hop kulture, DJ i producent, koji je s epohalnim debijem "Endtroducing…", složenim isključivo od semplova, završio u Guinnessovoj knjizi rekorda, na top listi najboljih albuma svih vremena magazina Time i među najvažnijim izdanjima 90-tih po NME-u i Rolling Stoneu, izvršio je izuzetan utjecaj na hip hop i trip hop scenu SAD-a i Velike Britanije.

"Koliko su važni njegovi samostalni radovi, od kojih se posebno istaknuo i album „The Private Press“ s maestralnim singlom „Six Days“, toliko je Shadow utjecajan kao suradnik, producent i remikser velikih glazbenih imena kao što su Depeche Mode, Radiohead, Beastie Boys, DJ Krush, Paris, Jon Spencer Blues Explosion, Mos Def, Jurassic 5 i mnogi drugi", poručili su organizatori, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close