'Vesela tragedija'

Dino Šoše: Neke stvari treba da se dogode, da bi imao o čemu pjevati

''To bi bilo neko neuživanje u životu, momenat kad se čovjek razočara i kad nije spreman da prihvati emociju''
Kultura / Glazba | 31. 12. 2019. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kod nas se glazba gleda, a ne sluša se i najbolje prolazi vesela tragedija - kao od Ace Lukasa 'Neće mama doći' - kaže za Bljesak.info mostarski kantautor Dino Šoše.

No, nije razočaran - jer on, kako kaže - ne živi od glazbe.

''Ja se vidim kao netko ko glazbi pristupa opušteno, jer imam privilegiju da ne živim od glazbe. Tako da mogu biti svoj. Teško je danas biti svoj. Meni je bilo potpuno svejedno da li će se dogoditi neki koncert, da li će moja glazba proći kod publike, amo sam imao potrebu da to što je izašlo iz mene stavim na CD'', kaže Šoše - koji je na svoj prvijenac "Anhedonija" stavio čak 14 pjesama.

Video: Dino Šoše - Halo

 Anhedonija je kaže, suprotnost hedonizmu, i sve pjesme koje su na albumu su se dogodile spontano.

''To bi bilo neko neuživanje u životu, momenat kad se čovjek razočara i kad nije spreman da prihvati emociju'', kaže ovaj kantautor objašnjavajući sami naziv albuma.

''Nije baš svaka pjesma autobiografska, ali ja kažem da sam objavio album prije 20 godina – tada bi na njemu bile 3-4 pjesme. Nije baš svaka moja životna priča. Ima autobiografskih momenata, ali nije kompletan album autobiografski'', pojašnjava za Bljesak.info ovaj glazbenik, te dodaje kako ''neke stvari treba da se dogode, da bi imao o čemu čovjek pjevati.''

Foto: Privatna arhiva / Dino Šoše

Na albumu 'Anhedonija' prateće vokale otpjevala je pjevačica Maya Sar, a album je pohvalio i poznati bh glazbenik Dino Merlin.

Ipak, Šoše se tu ne zaustavlja, te sprema već novi. Kaže, da će novi album imati 12 pjesama i da mu je želja da ga predstavi u Mostaru.

''To bio bio biografski red, a i nekakav prirodan tok'' - dodaje on za kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close