8. srpnja

Brazilac Adriano Trindade otvara 5. Calamus Jazz festival

Kultura / Glazba | 07. 07. 2015. u 17:22 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peto izdanje Calamus jazz festivala započinje u srijedu 8. srpnja kada će na sceni Calamusa zasvirati Adriano Trindade brazilski pjevač i gitarist.

Nastupajući u 30 zemalja svijeta, može se već reći da je Adriano građanin svijeta. Smatra se prethodnik samba-rocka u Novom Zelandu i Europi, gdje je živio osam godina, Adriano Trindade je uvijek bio ispred samba-rock pokreta kojim je pomeo London i Pariz u nekoliko godina, nastupajući na poznatiom Favela Chic, poznatoj svjetskoj pozornici.

Adriano je objavio dva albuma, Accent Brazil i Side B, obje pod okriljem talijanske diskografske kuče HR Music, sa sjedištem u Rimu. Godine 2008. snimio je solo album za njemački label "German Company" koji je objavljen u Njemačkoj, Južnoj Koreji i Australiji, a sadrži autorske pjesme.

Nastupao je i na velikim festivalima u Europi, kao što su Glasgow Festival, Prag Jazz Festival, Love Box, Mont Blanc festival, München Festival, Brasil Festival i Royal Albert Hall Festival, Jazz Festivala Prag, Brno festivalu, te nastupao u slavnim glazbenim kućama.

U 2014. godini snimio je DVD "Live in Prague" i četvrti cd u karijeri, u Pragu, uz potporu Los Quemados. Adriano Trindade je započeo svoju turneju u Europi 23. lipnja i proći kroz 24 zemalje predstavljajući svoj cjelokupan materijal, a Mostar je upravo jedan od gradova gdje će se predstaviti Adriano.

Nakon Trindadea, na mostarskoj jazz sceni će zasvirati Milan Petrović Quartet (9. srpnja) i Mangroove (10. srpnja).

No, jazz festival neće ostati na ove tri noći nego će biti 'razvučen' do kraja rujna, tako da publiku očekuje još dosta iznenađenja i vrhunskih izvođača jazza.

Svi koncerti počinju u 21.30 sati, ulaznice se mogu nabaviti u klubu, cijena pojedinačne ulaznice je 10 maraka, a cijena ulaznica u paketu za ova tri koncerta 20 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close