Autobiografija

Born to Run - 27. rujna stiže jedna od najiščekivanijih knjiga godine

Kultura / Glazba | 19. 09. 2016. u 13:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autobiografija Brucea Springsteena "Born to Run", u kojoj legendarni rock glazbenik donosi iskrenu, duhovito i originalno pisanu priču svojeg života ne zaobilazeći brojne osobne borbe koje su inspirirale njegove najbolje radove, u hrvatskom će prijevodu izaći u utorak 27. rujna, usporedo s engleskim izdanjem.

Jednu od najiščekivanijih knjiga godine preveli su na hrvatski Lada Furlan Zaborac i Dražen Čulić, a objavljuje nakladnik Profil Knjiga.

Kako se ističe u najavi, riječ je o izuzetnoj knjizi napisanoj "liričnošću jedinstvenog umjetnika i mudrošću čovjeka koji je duboko razmišljao o svojem iskustvu", prenosi Fena.

Počevši od odrastanja u katoličkoj obitelji u Freeholdu, u New Jerseyju - odrastanju između poezije, opasnosti i mraka koje su hranili njegovu maštu vodeći do, kako sam ističe, velikog praska, prvog nastupa Elvisa Presleyja u emisiji Eda Sullivana - Springsteen se u knjizi živo prisjeća neumorne vožnje da postane glazbenik, ranih dana kao kralja barskih bendova u Asbury Parku, i uspona E Street Banda.

"U njoj Springsteen ispisuje priču svojeg života uz istu onu iskrenost, humor i originalnost koju poznajemo iz njegovih pjesmama, te razoružavajućom iskrenošću prvi put opisuje priču o osobnim borbama koje su inspirirale njegove najbolje radove, pokazujući zašto pjesma 'Born to Run' otkriva više nego što smo ranije znali", stoji u najavi.

"No, ta je knjiga puno više od memoara legendarne rock-zvijezde: to je knjiga za radnike i sanjare, roditelje i djecu, ljubavnike i usamljenike, umjetnike, čudake ili za svakoga tko je ikad želio biti kršten u svetoj rijeci rock 'n' rolla: rijetko je koji izvođač ispričao vlastitu priču s toliko snage i zamaha", dodaje se.

Springsteen je o knjizi napisao: "Pisati o sebi čudan je posao... Ali u projektu poput ovog pisac mora obećati jednu stvar: pokazat će čitatelju način na koji razmišlja. Na ovim stranicama pokušao sam to učiniti".

Kopirati
Drag cursor here to close