Kada žene upletu prste...

Bolje biti pijan nego star - kako je nastala kultna pjesma

Saša Lošić Loša iz benda Plavi orkestar otkriva kako je nastala kultna pjesma 'Bolje biti pijan nego star'. Naravno, njezino nastajanje potaknulo je mnogo alkohola...
Kultura / Glazba | 13. 02. 2018. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li ikad bili na tulumu na kojem netko nakon veće količine alkohola nije zavapio: "Bolje biti pijan nego star"? Mala je vjerojatnost za to. Jedna je to od pjesama koju svi znaju i nezaobilazan je dio odrastanja na cijelom Balkanu, piše 100posto.hr.

Autor je Saša Lošić Loša, pjevač i frontmen Plavog orkestra, koji nam je ispričao koja je bila inspiracija za pjesmu, i to u pauzama od pripremanja velikog koncerta grupe u zagrebačkom Domu sportova. Ako se dobro sjećate riječi, sve počinje propalim ljubavnim sastankom ispred Prve gimnazije. Loša kaže da se to stvarno i dogodilo.

Video: kako je nastala pjesma - Bolje biti pijan nego star 

Inače, Plavi orkestar u Zagreb stiže u subotu, 17. veljače u sklopu velike "Everblue" turneje, dva dana nakon ljubljanskog koncerta u Areni Stožice. Jedan od najvećih nastupa u sklopu turneje dogodio se prošlog ljeta u Sarajevu, ispred Vječne vatre, gdje je Orkestar nastupio pred 50.000 Sarajlija. Upravo s tog koncerta dolazi i novi singl i spot "Kad ti ljubav ime prozove (live)", kojim bend najavljuje prvi live album u karijeri.

Video: Bolje biti pijan nego star 
Kopirati
Drag cursor here to close