Svi na Kantarevac!

Blues se vratio u grad – počinje 19. Mostar Blues & Rock Festival!

Šest izvođača će se predstaviti na ovogodišnjem izdanju koje se održava 17. i 18.09. u SC „Kantarevac“, u samom središtu Mostara.
Kultura / Glazba | 17. 09. 2021. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Blues & Rock Festival nastavlja se kroz svoje 19. izdanje. Ovaj festival koji već godinama dovodi najveća imena regionalne, europske i svjetske blues i rock scene, smješten na kartu najutjecajnijih blues festivala u Europi, sprema spektakularne dvije večeri posvećene kvalitetnom muziciranju.

Šest izvođača će se predstaviti na ovogodišnjem izdanju koje se održava 17. i 18.09. u SC „Kantarevac“, u samom središtu Mostara.

''Upravo Mostarci će podignuti festivalsku zavjesu. Tribute To the Cure je mladi bend, stasali su u mostarskoj Rock školi, a podsjetit će nas na najslavnije dane ovog britanskog benda nastalog u zapadnom Sussexu'', priopćeno je iz MBRF.

Foto: PR / Yogi Lonich

Nakon njih nastupit će američki autor hrvatskog porijekla, Yogi Lonich. Već za prvi album Metta je dobio nagradu Los Angeles Music Award’s, a praktično od tada i kreće njegov muzički uspon. Svakako treba spomenuti njegovu saradnju sa čuvenim Chris Cornellom.

Večer će zatvoriti Todd Sharpville, britanski gitarista, autor i pjevač, za čiji stil se može reći da je pod snažnim uticajem iskonskog bluesa. Interesantno je da je i Todd nagrađen za muzički prvijenac Touch of Your Love (Red Lightnin'), nagradom "Best Album" in 1994 in the British Blues Connection awards.
 
Foto: PR / Todd Sharpville

''Drugi festivalski dan će početi sa ugođajem Mississippija, kojeg na akustici donosi američki muzičar Andy Gilligan.Slijedi provjereni bend iskusnih muzičara Malter Ego, a onda nezadrživi, britki, neuništivi, Partibrejkersi koji odavno uživaju status legendi na ovim prostorima'', kaže Mili Tiro, organizator i direktor Festivala.

Foto: PR / Partibrejkers

Ulaz na obje večeri festivala je besplatan, a detaljan program možete pratiti na https://mostarblues.com/

U proteklim izdanjima Mostar Blues & Rock Festival je predstavio velika muzička imena kao što su: Ten Years After, Coco Montoya, Ana Popović, Big Brother & The Holding Company, Sugar Blue, Snowy White, Dr. Feelgood, Tito & Tarantula, Deborah Coleman, Danny Shephard, Doyle Bramhall II, a od regionalnih nastupali su: Majke, Partibrejkersi, Dado Topić & Telephone Blues Band, Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Vlatko Stefanovski, Yu Grupa i drugi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close