12 points go to

BiH opet bez predstavnika na Eurosongu

Službena stranica Eurovision Song Contest otkrila je spisak na kojem se nalazi četrdeset i jedna zemlja koja sudjeluje na 66. Eurosongu.
Kultura / Glazba | 20. 10. 2021. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina ni ove godine se nije nađla na popisu zemalja koje će sudjelovati na natjecanju za najbolju pjesmu Europe, koje će se u svibnju naredne godine održati u talijanskom Torinu.

Službena stranica Eurovision Song Contest otkrila je spisak na kojem se nalazi četrdeset i jedna zemlja koja sudjeluje na 66. Eurosongu s dvije zemlje povratnice – Crnom Gorom i Armenijom, koje se vraćaju na pozornicu nakon posljednjeg nastupa u Tel Avivu 2019. godine.

Bosna i Hercegovina, nažalost, ni ovaj put neće imati predstavnika na natjecanju i jedina je europska zemlja, pored Slovačke, koja neće sudjelovati na Eurosongu.

Iz Europske radiodifuzijske unije (EBU) poručuju kako će ovo također biti posebna godina za norvešku nacionalnu radioteleviziju NRK, koja će u veljači proslaviti jubilarni šezdeseti odabir pjesme za Euroviziju, u velikom finalu Melodi Grand Prix. Drugi jubilej obilježit će 300. nastup “velike petorke”, koju čine pjesme iz Francuske, Njemačke, Italije, Španije i Velike Brtianije.

Italija je domaćin Eurosonga treći put, a prethodno je natjecanje organizirano u Napulju 1965. a potom u Rimu 1991. godine.

Bosna i Hercegovina je zadnji put sudjelovala na Eurosongu 2016. godine, a predstavljali su je Dalal, Deen, Ana Rucner i Jala Brat s pjesmom ‘Ljubav je’.

Kopirati
Drag cursor here to close