Koncert Musica aeterna

Bh. glazbenici uljepšali proslavu Svjetskog dana glazbe

Ovaj projekt okupio je dvadesetak akademskih glazbenika, počevši od uspješnih busovačkih glazbenika, a koncertom je ujedno obilježen Svjetski dan glazbe te 25. obljetnica postojanja OGŠ Jakov Gotovac u Busovači.
Kultura / Glazba | 27. 06. 2019. u 08:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Koncert Musica aeterna u crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači 

U crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači održan je koncert Musica aeterna na kojem su nastupili akademski glazbenici iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekt okupio je dvadesetak akademskih glazbenika, počevši od uspješnih busovačkih glazbenika, a koncertom je ujedno obilježen Svjetski dan glazbe te 25. obljetnica postojanja Osnovne glazbene škole 'Jakov Gotovac' u Busovači.

Ispred župnog ureda župe sv. Ante Padovanskog prisutne je pozdravio fra Josip Mihael Matijanić, koji je istaknuo da je organizacija ovakvog jednog koncerta bila veliki izazov.

"Živimo u vremenu u kojemu se sve, pa i umjetnost gleda kroz kategoriju isplativosti, dok kategorija vrijednosti sve više pada u sjenu. Umjetnost se ne isplati, ali je ona vrijedna, krucijalno vrijedna za ljudski duh i čovječanstvo uopće. Neka nas svaki večerašnji ton obgrli kako bismo u zagrljaju umjetnosti kao jedno, uživali u vječnoj glazbi, u vječnoj vrijednosti ljudskog duha", poručio je fra Josip.

Organizator koncerta profesorica Davorka Dujmušić zahvalila je svim sudionicima te istaknula: "Sretna sam što su nas zvuci vječne glazbe večeras spojili u prelijepom ambijentu naše crkve sv. Ante. Mislim da je večeras bio praznik i glazbe i ljepote i umjetnosti".

Kopirati
Drag cursor here to close