Rapsodija zvuka

Banjalučka filharmonija oduševila u Kreševu

Ovim koncertom nastavljena je suradnja s institucijama kulture iz Republike Srpske.
Kultura / Glazba | 24. 06. 2018. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kreševo je sinoć imalo priliku uživati u pravoj rapsodiji zvuka koja se širila Crkvom Uznesenja BDM. Naime, u sklopu manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” održan je koncert Gudačkog koncerta Banjalučke filharmonije. U skoro sat i pol vremena koliko je koncert trajao, izmjenjivale su se skladbe Ewarda Elgara, Karla Jenkinsa, Samuela Barbera, Edvarda Griega te Georgea Gershwina pod ravnanjem dvaju mladih dirigenata Emira Mejremića(Sarajevo) i Dušana Uroševića dok je koncert uveličalani sjajna solistkinja na violini Lidija Bojinović (Banja Luka).

Video: KREŠEVO: Gudački orkestar Banjalučke filharmonije

Nažalost, malobrojni kreševljaci su prepoznali važnost jednog ovakvog događaja kakav nemaju priliku često vidjeti ni puno veći gradovi a kamoli male općine poput Kreševa i njemu susjednih.

Nazočne je u ulozi domaćina na početku koncerta pozdravio samostanski vikar fra Josip Jukić dok je ulaz kao i na sve druge događaje "Hrvatskog proljeća" bio besplatan.
Podsjećamo, organizator manifestacije koja završava narednog petka u Kiseljaku koncertom ansabmla LADO  je ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB uz koordinatorice Gloriu Lujanović i Irenu Mrnjavac.

Video: KREŠEVO: Gudački orkestar Banjalučke filharmonije2

Bаnjаlučkа filhаrmonijа je osnovаnа  2010. godine. Njene člаnove i rukovodstvo čine mlаdi, аli već priznаti umjetnici koje predvodi direktor Filharmonije Ivan Otašević.

Ovim koncertom nastavljena je suradnja s institucijama kulture iz Republike Srpske. Osim Gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke koji je nastupio u sklopu "Hrvatskog proljeća" u Travniku ove godine, Gudački orkestar je već gostovao u Vitezu prošle godine te sada u Kreševu.

Video: KREŠEVO: Gudački orkestar Banjalučke filharmonije3
Kopirati
Drag cursor here to close