U Kosači

Balet Mostar Arabesque sprema tradicionalni koncert

Balet Mostar Arabesque organizira svoj tradicionalni koncert
Kultura / Glazba | 07. 12. 2017. u 22:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Arhiva / Bljesak.info

Balet Mostar Arabesque 14. prosinca u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače organizira osmi po redu koncert na kojem će prikazati svoj dosadašnji rad u odgojnom, obrazovnom te umjetničkom domenu.

Kako navode iz te baletne skupine, bit će to svojevrsni vizualno-auditivni doživljaj klasičnog i modernog pokreta djece i omladine uz zavidan scenski ugođaj.

Ovoga će se puta publici predstaviti 12 novih grupnih i solo koreografija u izvedbi djece od 3 do 15 godina.

Gosti koncerta bit će solisti nacionalnog baleta Narodnog pozorišta iz Sarajeva Tamara Ljubičić i Ervin Koceku, koji će izvesti varijacije iz najpopularnijeg baleta na svijetu - Orašar. Pored njih, gosti su i tri učenice Osnovne muzičke i baletske škole iz Tuzle.

U okviru priredbe udruga “Let.ba” uručit će novčanu donaciju udruzi “Sunce”, koja već četvrtu godinu, zajedno s roditeljima i učenicama Baleta Mostar Arabesque, prikuplja novac za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. Time se želi djecu senzibilizirati za realno okruženje i poticati humanost i dijeljenje.

Na koncertu će premijerno biti predstavljena koreografija "Molitva", koja je rađena u sklopu projekta "Ko počne s travom, završi pod travom", u organizaciji udruge “Let.ba”, a pod glavnim pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Direktorica Balet Mostar Arabasque Arleta Ćehić ističe kako je iza njih najuspješnija godina, podsjetivši na postignute uspjehe na balkanskim kvalifikacijama “Dance World Cup” u Zenici, kvalifikacijama za svjetsko finale “Dance World Cup Offenburf 2017” te na Drugom federalnom i Prvom internacionalnom natjecanju Balance u Sarajevu, zatim na radionici s Carolyn Dorfman Dance Company iz New Yorka, koji je organiziran u suradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo i Veleposlanstvom SAD-a u BiH te sudjelovanje u mjuziklu "Dvoje iz Galileje" u režiji Richarda Monteza.

Kopirati
Drag cursor here to close