MC Pavarotti

'Antikvarnica snova' stiže u Mostar

Na promociji knjige 'Antikvarnica snova' će, pored autora, govoriti mostarski glazbeni urednici i glazbenici Boris Čerkuč, Željko Martinović i Mili Tiro.
Kultura / Glazba | 22. 10. 2018. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Želimir Altarac Čičak jedan je od najznačajnijih i najtjecajnijih utemeljitelja sarajevske glazbene scene, pionir disk džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radio i TV emisija, promotor i organizator velikih rock koncerata, publicist i animator rock kulture, kao i pokretač mnogih glazbenih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Nedavno je 'Dobra knjiga' iz Sarajeva objavila knjigu 'Antikvarnica snova' što je njegova autobiografija/mnografija, koja dokumentarno bilježi razvoj sarajevske, BiH i Ex-Yu pop rock scene čiji je bio aktivni sudionik od samih početaka do današnjih dana. Tu su i priče o promoterskim aktivnostima sarajevskih koncerata svjetskih asova Rory Gallaghera, Petera Greena, U2, Deep Purple...

Mostarcima će sigurno biti zanimljivi podaci iz knjige koji bilježe i mlađane predstavnike mostarske scene, grupu Zemljotres, predvođenu pokojnim Đokom Ćorićem, kao sudionike pa i finaliste 'Festivala pop rock grupa BiH – nove nade nove snage' 1985. godine kao i sve sudionike od 1984. do 1992. godine.

Ova izuzetno važna publikacija nudi zanimljive detalje napisane na čak 440 stranica koje prati 200 raritetnih fotografija, od kojih veliki broj do sada nije objavljen.

Na promociji knjige 'Antikvarnica snova' će, pored autora, govoriti mostarski glazbeni urednici i glazbenici Boris Čerkuč, Željko Martinović i Mili Tiro.

Nakon promocije slijedi i koncert poznate mostarske grupe 'Bad Blues Band Bulevar'.

Promocija knjige 'Antikvarnica snova' će se održati u Muzičkom centru Pavarotti, u subotu,27. listopada sa početkom u 20:30 sati. Ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close