Analiza

AMUS provodi analize prijava za dodjelu nagrada

Autorstvo je važan segment svake društvene zajednice, a cilj te asocijacije da se to i njeguje te su naglasili u priopćenju naveli da podržavaju i stvaraju bolji prostor djelovanja za svakog autora.
Kultura / Glazba | 21. 01. 2020. u 11:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) organizira dodjelu nagrada za 2018. i 2019. godinu, a trenutno su u toku analize prijava kako bi stručni tim donio odluke o djelima koja će biti nagrađena.

Autorstvo je važan segment svake društvene zajednice, a cilj te asocijacije da se to i njeguje te su naglasili u priopćenju naveli da podržavaju i stvaraju bolji prostor djelovanja za svakog autora.

''U susret smo događaju koji potvrđuje vrijednosti tako da vjerujem u profesionalni put kojeg slijedimo'', kazala je direktorica Lejla Trnčić.

U priopćenju su podsjetili da je AMUS raspisao natječaj za dodjelu nagrada u nekoliko kategorija za 2018. i 2019. godinu.

Natječaj, koji je zvanično zatvoren, bio je raspisan za nagradu "Avdo Smailović" (za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne muzike), nagrada "Fra Grgo Martić" (za promociju muzike naroda u BiH) te nagradu "Vlado Milošević" (za muzičku publicistiku i muzikologiju).

Također, natječaj je raspisan za nagradu "Kemal Monteno" (za autorsko stvaralaštvo u području zabavne/popularne muzike), nagradu "Ismet Alajbegović Šerbo" (za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicionalne muzike) i nagradu "Slobodan Bodo Kovačević" (za autorsko stvaralaštvo u oblasti instrumentalne muzike).

AMUS je raspisao natječaj i za dodjelu nagrade "Dražen Ričl" (za najboljeg mladog autora), nagrade "Cvjetko Rihtman" (za najboljeg studenta muzičkih akademija u BiH), nagrade "Oskar Danon" (za afirmaciju položaja muzičkih autora i muzičkih autorskih prava u BiH) i nagrade za životno djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close