Lejla

Američki magazin JazzTimes predstavio novi album bh jazz veleposlanika

Riječ je o albumu “Lejla” – Sinan Alimanović International Banda, koji je u septembru, u New Yorku, objavila izdavačka kuća Miles High Records.
Kultura / Glazba | 05. 01. 2021. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najreferentnijih svjetskih magazina posvećenih jazz stvaralaštvu, JazzTimes, 01. siječnja, 2021. godine na svojoj stranici je predstavio novi album bh jazz veleposlanika Sinana Alimanovića.

Riječ je o albumu “Lejla” – Sinan Alimanović International Banda, koji je u septembru, u New Yorku, objavila izdavačka kuća Miles High Records.

Magazin JazzTimes osnovan je 1970. godine, sa sjedištem u Washingtonu. Posljednjih pedeset godina JazzTimes spada u najčitanijie i relevantnije medije koji prate najznačajnija svjetska ostvarenja iz oblasti ovog pravca savremene umjetničke glazbe.

Album Sinan Alimanović International Band – “Lejla” (2020.) objavljen je u rubrici “New Jazz Now”. Uz informacije o albumu, čitatelji mogu, također, besplatno preuzeti mp3 kompozicije “Sejdefa”, te pročitati dijelove iz Alimanovićeve bogate, muzičke biografije.

Inače, novi album Sinan Alimanović International Band – “Lejla”, doživio je svoju, svjetsku, radijsku premijeru na Javnom radijskom servisu Kalifornijskog državnog univerziteta, CapRadio, sa sjedištem u Sacramentu, na američki praznik Dan zahvalnosti.

Glazbeni urednici CapRadia koji je inače član NPR-a (National Public Radio), a među njegovim partnerima je i BBC, uvrstio je naslovnu kompoziciju “Lejla” novog albuma Sinan Alimanović International Banda, na listu “Excellence In Jazz”, a na kojoj su se našli neki od najvećih umjetnika jazza svih vremena, kao što su: Miles Davis, Dave Brubeck, McCoy Tyner, Red Garland, Sten Getz, te savremenici kao što je Diana Krall.

Kompozicije sa albuma “Lejla” do sad su već pet puta pronašle svoje mjesto na listi “Excellence In Jazz” (CapRadio), rame uz rame sa najznačajnijim suvremenim jazz glazbenicima.

Album Sinan Alimanović International Band – “Lejla” realiziran je uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS i Asocijacije kompozitora – Glazbenih stvaratelja AMUS.

Kopirati
Drag cursor here to close