Pripreme

Woodstock 50 - Rođendansko slavlje velikog festivala

Kultura / Glazba | 01. 05. 2019. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival kojim će se obilježiti 50. godišnjica Woodstocka bit će održan unatoč povlačenju glavnog financijera koji ga je htio otkazati, poručio je promotor Michael Lang, producent i jedan od organizatora slavnog rock događaja iz 1969. godine.

  

Organizatori nastavljaju suradnju s lokalnim vlastima kako bi se nastavile pripreme za festival, poručio je Lang.

Woodstock 50 trebao bi se održati od 16. do 18. kolovoza u Watkins Glen Internationalu, u saveznoj američkoj državi New York, 250 kilometara od mjesta na kojem je 1969. održan glazbeni događaj koji je obilježio generacije mladih ljudi i rock glazbu, piše Hina.

"Jučer se naš financijski partner Dentsu-Aegis odlučio povući, obavijestivši nas da otkazuju festival upravo dok su puštali u javnosti priopćenje", izjavio je Lang u izjavi za javnost.

Dentsu-Aegis kompanija je u japanskom vlasništvu čiji je investicijski ogranak sa sjedištem u Londonu Amplifi Live dan ranije objavio da festival neće biti održan.

"Još nam nije jasno zašto nam bacaju klipove pod noge i pokušavaju spriječiti održavanje festivala. Jedno je odlučiti da odustajete - a nešto sasvim drugo pokušati nas blokirati", naglasio je Lang.

"Woodstock nikada nije bio Dentsuovo vlasništvo pa ga nemaju pravo ni otkazati", dodao je.

"Ne odustajemo - Woodstock 50 bit će održan i bit će veličanstven!", poručio je.

Amplifi Live objavio je u ponedjeljak da 'otkazuje festival. "Unatoč ogromnom uloženom vremenu, trudu i odlučnosti smatramo da se produkcija festivala ne može biti realizirana tako da bude dostojna Woodstockova slavnog imena i paralelno štititi zdravlje i sigurnost umjetnika, partnera i publike", poručili su.

Organizatori Woodstocka 50 najavili su da će na koncertu, uz suvremene zvijezde poput Jay-Z-ja, nastupiti i veterani poput Carlosa Santane, navodi AFP.

Prošlog je tjedna prodaja karata odgođena dok ne budu 'dotjerani logistički planovi' a časopis Billboard piše da su razlozi mogući nedostatni kapaciteti - očekuje se oko 100 tisuća posjetitelja - upitna spremnost lokacije i kašnjenje dozvola.

Prema Billboardu, Amplifi Live već je u angažman glazbenih zvijezda uložio nekih 30 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close