Novi hit

Vatra predstavila 'Ukleti Holandez'

Osim u Gospiću, spot je sniman na planini Žir u Lici i u stakleniku tijekom ljeta
Kultura / Glazba | 12. 10. 2018. u 14:55 Bljesak.info
Kopirati

Prošlo je osam mjeseci otkada je Vatrin veliki hit 'Nama se nikud ne žuri' feat. Massimo zaplovio eterima, no kako sada stvari stoje – Vatrinu ćemo uspješnicu na valovima radijskih postaja još dugo slušati jer svoju poziciju na nacionalnoj glazbenoj top listi HR top40 među prvih deset čvrsto drže već 35 tjedana!

Grupa Vatra u međuvremenu je napravila još jedno glazbeno i vizualno remek djelo, opet u suradnji s redateljem Filipom Filkovićem. 'Ukleti Holandez' pjesma je koja vraća na staze djetinjstva i u one male, naizgled beznačajne trenutke, a zapravo svima bitne...

"Jedan sam od onih likova koji se često u mislima vraćaju u te dane. Jasna je stvar, baš kao i sudbina broda 'Ukleti Holandez'; fizičkog povratka u sigurnu luku djetinjstva i mladosti nema, ali knjige, filmovi i pjesme ponekad djeluju poput čarolije na naša osjetila", kazao je pjevač benda Ivan Dečak.

U prilog Dečakovim stihovima idu spot i vizualni prikaz povratka u neke ranije dane. Jedna od lokacija na kojoj je spot sniman najstarija je kuća u Gospiću u kojoj je Dečak provodio ljetne praznike za vrijeme djetinjstva, navodi se iz Dallas recordsa.

Video: Vatra - Ukleti Holandez

"U toj kući sam prvi puta čuo ploče Doorsa, Stonesa, Floyda, pročitao knjigu 'Bludni Sin' Charlesa Bukowskog, a sve me je to zapravo privuklo glazbi. Ovaj je spot samo malo vraćanja dugova toj kući, ali prije svega mojoj tetki, tetku i ujacima koji su mi otvorili vrata svoga doma i učinili moj boravak u njemu čarobnim, a tu čaroliju i danas nosim u sebi", navodi Dečak.

Osim u Gospiću, spot je sniman na planini Žir u Lici i u stakleniku tijekom ljeta, a kako kaže Dečak - 'penjanje na vrh planine na visokoj temperaturi nije nimalo jednostavno, a i sviranje u stakleniku bilo je na visokoj temperaturi i uz podršku bezbrojne vojske komaraca!'.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.