U lipnju

Uskoro novi album Bruce Springsteena

Album uključuje 13 pjesama, a obuhvata širok raspon američkih tema, od autocesta do pustinjskih prostora, preko izolacije i zajednice, do trajnosti doma i nade.
Kultura / Glazba | 28. 04. 2019. u 14:30 Bljesak.info
Kopirati

Legendarni američki rocker Bruce Springsteen najavio je da će 14. lipnja objaviti dugoočekivani novi album pod nazivom 'Western Stars', inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina, a već od petka se može vidjeti spot za jednu od pjesama s albuma - 'Hello Sunshine'.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bit će to Springsteenov 19 studijski album i prvi u posljednjih pet godina, piše CNN. Album objavljuje za Columbia Records. Sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyu, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka, prenosi B92.

Kako se ističe u najavi, 'Western Stars' vodi Springsteenovu glazbu u osvajanje novih prostora, dijelom crpeći inspiraciju iz kalifornijske pop glazbe kasnih 60-ih i ranih 70-ih godina prošlog stoljeća.

Video: Bruce Springsteen - Hello sunshine

Album uključuje 13 pjesama, a obuhvata širok raspon američkih tema, od autocesta do pustinjskih prostora, preko izolacije i zajednice, do trajnosti doma i nade.

"Ova ploča predstavlja povratak mojim solo snimcima, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima", rekao je 'The Boss' o svom novom albumu, kojeg naziva 'kutijicom dijamanata'. Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 glazbenika.

Springsteen potpisuje sve pjesme. Redom, to su: 'Hitch Hikin', 'The Wayfarer', 'Tucson Train', 'Western Stars', 'Sleepy Joe's Café', 'Drive Fast (The Stuntman)', 'Chasin' Wild Horses', 'Sundown', 'Somewhere North of Nashville', 'Stones', 'There Goes My Miracle', 'Hello Sunshine' i 'Moonlight Motel'.

Kopirati