U lipnju

Uskoro novi album Bruce Springsteena

Album uključuje 13 pjesama, a obuhvata širok raspon američkih tema, od autocesta do pustinjskih prostora, preko izolacije i zajednice, do trajnosti doma i nade.
Kultura / Glazba | 28. 04. 2019. u 14:30 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni američki rocker Bruce Springsteen najavio je da će 14. lipnja objaviti dugoočekivani novi album pod nazivom 'Western Stars', inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina, a već od petka se može vidjeti spot za jednu od pjesama s albuma - 'Hello Sunshine'.

Bit će to Springsteenov 19 studijski album i prvi u posljednjih pet godina, piše CNN. Album objavljuje za Columbia Records. Sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyu, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka, prenosi B92.

Kako se ističe u najavi, 'Western Stars' vodi Springsteenovu glazbu u osvajanje novih prostora, dijelom crpeći inspiraciju iz kalifornijske pop glazbe kasnih 60-ih i ranih 70-ih godina prošlog stoljeća.

Video: Bruce Springsteen - Hello sunshine

Album uključuje 13 pjesama, a obuhvata širok raspon američkih tema, od autocesta do pustinjskih prostora, preko izolacije i zajednice, do trajnosti doma i nade.

"Ova ploča predstavlja povratak mojim solo snimcima, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima", rekao je 'The Boss' o svom novom albumu, kojeg naziva 'kutijicom dijamanata'. Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 glazbenika.

Springsteen potpisuje sve pjesme. Redom, to su: 'Hitch Hikin', 'The Wayfarer', 'Tucson Train', 'Western Stars', 'Sleepy Joe's Café', 'Drive Fast (The Stuntman)', 'Chasin' Wild Horses', 'Sundown', 'Somewhere North of Nashville', 'Stones', 'There Goes My Miracle', 'Hello Sunshine' i 'Moonlight Motel'.

Kopirati
Drag cursor here to close