Koncert maestra

U Mostaru se za jednu noć smijenila četiri godišnja doba

Uoči koncerta Hrustanbegović je kazao kako mu je nedavno umrla majka, te joj je na ovaj način htio odati počast.
Kultura / Glazba | 23. 03. 2018. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nihad Hrustanbegović se predstavio publici u Mostar, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača sa programom 'Četiri godišnja doba - Vivaldi i Svjetlost života'.

Pred oko 200-tinjak posjetitelja, Hrustanbegović je na klaviru solo i klasičnoj harmonici izveo niz skladbi koje su raznježile prisutne.

Program koncerta je bio raznolik, a maestro je nastupio odvojeno na dva instrumenta. Tako su posjetitelji mogli čuti sljedeće teme:
Proljeće - Concerto No. 1 in E major, Op. 8, RV 269 - Allegro - Largo e pianissimo sempre - Allegro pastorale
Ljeto - Concerto No. 2 in G minor, Op. 8, RV 315 - Allegro non molto - Adagio e piano - Presto e forte - Presto
Jesen - Concerto No. 3 in F major, Op. 8, RV 293 - Allegro - Adagio molto - Allegro
Zima - Concerto No. 4 in F minor, Op. 8, RV 297 - Allegro non molto - Largo – Allegro
2. Asturias - Isaac Albéniz
3. Ibelin & Svjetlost života - Harry Gregson Williams
4. Opus Magnum XII - Between Sunrise and Sunset - Nihad Hrustanbegović.

Klavir solo: Sunrise - The girl from heaven - American dream - Love Promenade – Tsunami – Himne de la liberte – The Kiss – Joy of life – Paradise Lake – Queen of Peace – Allegory Bosnia Nouveau – Sunset
5. Encore World premiere : Flowers for Mama – Nihad Hrustanbegović.

Uoči koncerta Hrustanbegović je kazao kako mu je nedavno umrla majka, te joj je na ovaj način htio odati počast.

"Moja mama je preminula 10. veljače i tada sam odlučio da ljudima poklonim tri koncerta o životu, prirodi, ljubavi, ali i da odam počast mojoj majci koja mi je pružala nesebičnu podršku dok sam vježbao Vivaldija mjesecima.

Vječno sam joj zahvalan i to je najveći razlog što želim da sviram ljudima koji vole klasičnu glazbu, ali i pop i jazz", istaknuo je Hrustanbegović uoči koncerta.

Osnovnu muzičku školu završio je 1988. godine u Bijeljini u klasi profesora Nijaza Aliustića, a Srednju muzičku školu u Tuzli 1992. godine u klasi profesora Midhata Zulića. Za vrijeme školovanja u Bosni i Hercegovini postigao je značajne rezultate kao solista na klasičnoj harmonici od kojih se može izdvojiti prva nagrada na Republičkom natjecanju Bosne i Hercegovine, navodi se na Wikipediji.

U rujnu 1995. nastavio je dalje obrazovanje u Kraljevini Nizozemskoj na Akademiji za umjetnost u Arnhemu u klasi profesorice Miny Dekkers, gdje stiče zvanje docenta harmonike (Bachelor) u lipnju 2000. godine i na Messiean Akademiji gdje stiče zvanje Master of Music 2002. godine u klasi profesora Gerie Danen.

Kopirati
Drag cursor here to close