Marijo Bevanda i Nikolina Zovko

U Mostaru istu večer održana dva besplatna koncerta

Prisutni su mogli čuti skladbe Bacha, Handela, Mendelsshona i dr., a Bevanda je nastupio uz klavirsku pratnju mr.art. Amele Plosko.
Kultura / Glazba | 27. 06. 2018. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fakultet prirodoslovno - matematičkih i odgojnih znanosti, studij glazbene umjetnosti organizirao je diplomski koncert baritona Marija Bevande koji je upriličen u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

"Ovim koncertom završavam petu godinu studija solo pjevanja u klasi profesorice Ademe Pljevljak, uzbuđen sam, ali je to sastavni dio nastupa. Kroz studij je bilo i teških i lakih trenutaka, ali kad nešto voliš to i radiš bez obzira na sve prepreke.

Ljubav za pjevanjem sam naslijedio od svoje majke. A što se tiče nekih mojih uzora u klasičnoj glazbi, odnosno ono što najviše slušam su Pavarotti, Caruso, Dieskau, Henson. Od ostalih žanrova glazbe, najviše volim pop glazbu. Inače u svakom žanru ima nešto što mi se svidi, ali me zanima čitava ta znanost oko obrazovanja glasa", kazao je Bevanda za Bljesak.info.

Prisutni su mogli čuti skladbe Bacha, Handela, Mendelsshona i dr., a Bevanda je nastupio uz klavirsku pratnju mr.art. Amele Plosko.

Inače, Marijo Bevanda rođen je u Njemačkoj 1982. godine. Surađivao je sa umjetnicima iz cijele bivše Jugoslavije, te sa umjetnicima njemačke i austrijske hip-hop, jazz i rock scene.

Nakon Bevande, svoj završni koncert imala je mezzosopran Nikolina Zovko. Ona je pjevala skladbe Bacha, Schumanna, Prebande, Masseneta i Bizeta. Nastupila je uz klavirsku pratnju Marijane Pavlović, te goste Almu Dizdar (violina), Katju Krolo - Šarac (klavir) i Marina Vitasa (kontratenor).

Nikolina Zovko rođena je u Mostaru 1995. Dobitnica je nekoliko nagrada, a sudjelovala je kao solistica u koreodramskom koncertu 'Naracije i operacije', te 'nedavno održanom koncertu 'Mozart u vrtu'.

Kopirati
Drag cursor here to close