Klapa Luka

Stigla je prigodna blagdanska pjesma

Klapa 'Luka' pjesmom navještava mir ljudima i povezana je upravo s Lukinim evanđeljem koji ocrtava otajstvo dobrostivosti i čovjekoljublja Spasitelja našega
Kultura / Glazba | 15. 12. 2018. u 00:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon odličnog sedmog albuma 'Zbog ljubavi' koji je dobio i Porina za najbolji album pop-folklorne glazbe ženska klapa 'Luka' nošena tom pozitivnom energijom brzo nastavlja svoj rad i snima novi album pod naslovom 'Rodija se Bog i Čovik'. Riječ je o albumu hrvatskih narodnih božićnih pjesama, koje su simbol crkvene i pučke glazbe, ali i izraz vlastite duše i vjere u otajstvo Božića.

Naime hrvatske božićne pjesme pripadaju najbrojnijim i najljepšim božićnim pjesmama na svijetu i dragocjen su dio hrvatskog identiteta. Na albumu je devet narodnih božićnih pjesama, a slijed pjesama sastavljen je prema pjevanim dijelovima mise.

Uvodnu pjesmu 'Rodija se Bog i čovik' potpisuje Ljubo Stipišić – Delmata kao i obradu pjesme 'Veseli se Majko Božja', Joško Ćaleta pučku pjesmu s Hvara – 'Kad se Isus, Ditić u Betlem porodi' i Duško Tambača 'U sve vrijeme godišta'. Nikica Kalođera obradio je narodnu 'Tri kralja jahahu', a tu su i autori crkvene glazbe Miho Demović, Franjo Dugan i Dragutin Kukla.

Video: Klapa Luka - Rodija se Bog i Čovik

Ovaj live album sniman je u crkvi sv. Jurja mučenika na Trsatu gdje je Klapa 'Luka' snimila i album primorskih pjesama za američko tržište s Nenadom Bachom i Johnom Holbrookom. "Gostoprimstvo su nam podarili franjevci, posebno fra Mario Zubak koji je bio uz nas tijekom snimanja, kao i naš producent Ivo Popeskić i voditelj klape Andrej Babić. Hvala im puno", kažu članice 'Luke'.

Kao bonus track uvrštena je pjesma 'Molitva' autora Bon – Rapotec, arr. S. Popović, koja je posvećena Majci Božjoj Trsatskoj. Na festivalu Klape Gospi sinjskoj pjesma 'Molitva' dobila je nagradu za najbolju interpretaciju.

Klapa 'Luka' pjesmom navještava mir ljudima i povezana je upravo s Lukinim evanđeljem koji ocrtava otajstvo dobrostivosti i čovjekoljublja Spasitelja našega, navodi se iz Dallas recordsa. "Pjevajmo Mladom Kralju, Bogu i ljudima….neka nebeska pjesma ovog Božića dopre do svakog srca dobre volje. Radujmo se..", dodaju za kraj članice klape 'Luka'.

Kopirati
Drag cursor here to close