Album u nastajanju

Putokazi dozvali Kishicu

Zanimljivost ovog albuma u nastajanju jest i sudjelovanje glazbenika, multiinstrumentalista i novog suradnika, jazzista Zorana Majstorovića
Kultura / Glazba | 03. 03. 2019. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepredvidivi, baš kao i svaka proljetna riječka kiša, 'Putokazi' stvaraju novi album i za svoj su 35. rođendan publici darovali prvi radio singl 'Kishica'.

Melankolična i lepršava, rasplesana i nestalna, 'Kishica' nas uvodi u svijet zaigranog, iščekivanja i (raz)otkrivanja. Naravno, razmišljamo li pritom o svojim mokrim cipelama ili kaputiću, šminki i frizuri, sasvim sigurno propustit ćemo njenu čaroliju.

U prepoznatljivoj djevojačkoj energiji 'Kishicu' donose izvođačice desete pjevačke generacije 'Putokaza', čineći je inspirativnim uvodom u novi album, autorice glazbe i tekstova Mirande Đaković, koji progovara o životnom plesu i smrti svakoga od nas, navodi se iz Dallas recordsa.

Video: Putokazi - Kishica

A 'Kishica' nam stiže na tridesetpeti rođendan 'Putokaza'! Priča je to o bogatstvu, onom satkanom od najfinijih čestica mnogobrojnih pjevačkih osobnosti zaljubljenih u glazbu koje su se posvećeno predale maloj, velikoj glazbeno-životnoj školi 'Putokaza'. Priča je to o jednom od izloga kulturnog identiteta grada Rijeke i zavičaja iz kojeg 'Putokazi' potječu.

Zanimljivost ovog albuma u nastajanju jest i sudjelovanje glazbenika, multiinstrumentalista i novog suradnika, jazzista Zorana Majstorovića, koji u projetku svira mnoštvo instrumenata i supotpisuje aranžmane u produkciji s već dobro znanim suradnikom 'Putokaza', Iztokom Turkom.

'Kishica' obećava sasvim novi zvuk 'Putokaza'. Prepustite joj se.

Kopirati
Drag cursor here to close