Faris Arapović

Preminuo osnivač benda Sikter i član Zabranjenog pušenja

Svojim jedinstvenim nastupom probili su se do samog vrha sarajevske ratne glazbene scene, kasnije ih je snimao i MTV, svirali su u Italiji, bili su predgrupa na koncertu grupe U2 i još mnogo toga.
Kultura / Glazba | 19. 09. 2019. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji član grupe 'Zabranjeno pušenje' i osnivač benda 'Sikter' Faris Arapović zauvijek nas je napustio. Brojni prijatelji i poznanici se još od sinoć opraštaju od čovjeka čije će ime ostati zapisano duboko u glazbenoj povijesti regije. Njegov bend 'Sikter' formiran je jedne ljetne noći 1990. godine kada je grupa 'Regina' bila pozvana da nastupa na brucoškoj večeri na Likovnoj akademiji u Sarajevu.

Kada je počeo njihov nastup, iz prosvjeda prema pop rocku Faris Arapović, Igor Čamo, Davor Čolić i Enes Zlatar Bure nepozvani su izašli na binu i uzeli instrumente tjerajući 'Reginu' s bine rječju 'Sikter!', prenosi B92.

"Faris je mene, Shobu, Esu i Rokvu naučio kako treba zvučati ozbiljan bend. Najviše je volio pesmu 'Perfect Timing' Davida Lee Rotha, što zbog naziva, što zbog načina na koji je odsvirana. On je imao taj 'perfect timing' kad je svirao. Trokut Dvotabanaš. Posljednji bubanj što je u životu snimio je za pjesmu 'Itna intervencija' s Darkom Ostojićem, kod mene u studiju.

Na spotu bubanj svira neki momak, ali na snimku je Faris. Bilo mi je strašno drago što se vratio glazbi, bubnju. I odlično ga je odsvirao, skoro k'o nekad, kad je imao taj 'perfect timing'. Ne mogu sad da se pomirim da je to posljednji bubanj koji je ikad snimio", napisao je Enes Zlatar na svom profilu na Facebooku.

Bend u početku nije imao stalnu postavu, u njemu je svirao 'tko je stigao' te su svirali samo pop hitove u punk stilu, piše Klix. Svojim jedinstvenim nastupom probili su se do samog vrha sarajevske ratne glazbene scene, kasnije ih je snimao i MTV, svirali su u Italiji, bili su predgrupa na koncertu grupe U2 i još mnogo toga.

Kopirati
Drag cursor here to close