Zvanje

Pjesma o tome kako biramo suputnike u životu

Semjuel kojeg smo do sada mogli vidjeti u pojedinim spotovima 'Analize umA' za bubnjevima, otkrio je i talent za pjevanje pa je ulogu bubnjara definitivno preuzeo Nikola Brčić.
Kultura / Glazba | 17. 02. 2019. u 14:35 Bljesak.info
Kopirati

'Analiza umA' se uhvatila akustičnih gitara i donosi pjesmu 'Zvanje'. Nakon sjajnog singla 'Pravo' (s prvog albuma 'Analiza umA'), kojim također prevladava akustični ugođaj, odlučili su još malo isključiti struju.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ali bez brige, i dalje je to energična, prava rock stvar u najboljem stilu Analizatora! Uz nju nema spavanja i opuštanja! U pjesmi sve pršti od vokala koji se izmjenjuju, gitara koje soliraju, energija izlazi iz svake note.

Sjajan Vojkan Runjaić opet briljira na solo gitari, a izvrstan vokal Michaele Sotele daje pjesmi još i dodatnu snagu i atraktivnost. Sve to svojim vokalima i svirkom zaokružuju Marko Pavić, Saša Amić Slash, Semjuel Dedić-Semko i po prvi puta na gitari i vokalu Marijana Landeka, navodi se iz Dallas musica.

Semjuel kojeg smo do sada mogli vidjeti u pojedinim spotovima 'Analize umA' za bubnjevima, otkrio je i talent za pjevanje pa je ulogu bubnjara definitivno preuzeo Nikola Brčić.

Video: Analiza umA - Zvanje

Pjesma 'Zvanje' bavi se vječnom tematikom: kako biramo suputnike u životu, po zvanju ili osobnosti. Na ovo univerzalno pitanje 'Analiza' kaže: "Što manje znaš bolje ćeš proć', lakše ćeš i ti do titule doć' i bit ćeš cijenjen, imat ćeš pare, vole te žene, imaš drugare..." Zvuči poznato?

O pjesmi autor Marko Pavić kaže: "Pjesma 'Zvanje' govori o tome kako titula ili stručno zvanje u mnogim slučajevima ne znači istovremeno i znanje. Nažalost se u današnjem društvu sve češće susrećemo s osobama koje imaju određene nazive i kvalifikacije, ali koje unatoč tituli ne posjeduju potrebnu kompetenciju u skladu sa svojim zvanjem. Pjesma također govori o fenomenu i situacijama u kojima običan čovjek sebe automatski stavlja u poziciju podređenog, kada dođe u kontakt s osobama višeg statusa.

Da li iz strahopoštovanja, ili silne želje i nade da i on bude prihvaćen u, takozvano, više društvo?! Dakle uglavnom se postavlja pitanje, da li nekog cijenimo i volimo zbog njegovih misli, riječi i djela, ili samo zbog zvanja i skupog odijela...? Još jedna od posebnosti ove pjesme je ta da su svi zvukovi, udaraljki/bubnjeva nastali udarajući u trup akustične gitare... Dakle sve što čujemo u pjesmi je proizvedeno s akustičnim gitarama i vokalima".

Kopirati