Večer sevdah pjesme

Mostar: Mladi očarani sevdahom

Do sada je u jednomjesečnom obilježavanju dana škole održan niz programa, a u sljedećem tjednu slijedi bogat program.
Kultura / Glazba | 20. 04. 2019. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru obilježavanja dana škole 'Mujaga Komadina' iz Mostara, rukovodstvo te škole organiziralo je večer sevdaha za učenike osnovnih škola s područja grada.

Veliki broj posjetitelja uživao je u izvedbama sevdalinki mladih generacija. Neki od njih su već imali nastupe u sklopu pojedinih manifestacija i festivala, dok je drugima ovo bilo prvo pojavljivanje pred većim brojem publike.

"Za ovaj program smo se odlučili zbog toga jer smo željeli razviti ljubav prema sevdalinci kod naše djece. Iako je većina programa koje organiziramo, revijalnog karaktera, ova večer je bila natjecateljskog karaktera, te su bile osigurane novčane nagrade za prva tri mjesta. Osim toga najbolji su dobili i diplome o učešću, te pkao poklon knjigu Nusreta Omerike.

Foto: Bljesak.info / Detalj sa večeri sevdaha

Žiri su činili nastavnica Belma Jazvin, Nusret Omerika i nastavnik bosanskog jezika Hilmo Selimotić. Ono što želim istaknuti je da nije važno tko će pobijediti, nego nam je bitno da razvijamo prijateljske odnose među djecom i mladima", kazao je za Bljesak.info direktor Osnovne škole 'Mujaga Komadina' Semir Šejtanić.

Do sada je u jednomjesečnom obilježavanju dana škole održan niz programa, a u sljedećem tjednu slijedi bogat program. Tako će učenici sa osobljem škole obići štićenike Doma za stare i iznemogle osobe, bit će organizirana izložba ebru umjetnosti, zatim će biti održana grahijada, potom će uslijediti kros i biciklistička utrka učenika i nastavnika škola s područja Mostara, te kao kruna svih aktivnosti će narednog petka (26.4.) biti održana svečana priredba.

Foto: Bljesak.info / Detalj sa večeri sevdaha

Na priredbi će biti prisutni i posebni gosti, a riječ je o učenicima i osoblju osnovne škole iz Zvornika. "Već niz godina naši učenici i osoblje posjećuju škole u Podrinju, te se svakog puta odabere druga škola koju nitko nikad nije posjetio. Tako smo u 10. mjesecu prošle godine posjetili jednu osnovnu školu u općini Zvornik, a riječ je o povratnicima. Oni će nama doći u uzvratni posjet narednog tjedna gdje će im o našem trošku biti osigurano jelo, spavanje i posjeta nekim znamenitostima", kazao je Šejtanić.

Nakon natjecateljskog dijela, u revijalnom programu nastupili su Anid Ćušić, Armin Kelecija, i zbor škole 'Mujaga Komadina', dok je voditeljica bila Tajra Delić. Nakon toga uslijedilo je proglašenje najboljih. Treće mjesto osvojila je Amina Jahić iz O.Š. 'Mujaga Komadina' (osvojena nagrada 50 KM uz diplomu i knjigu), drugo mjesto pripalo je Džananu Pišmi iz IV osnovne škole (novčana nagrada 70 KM uz diplomu i knjigu), dok je najbolja bila Sena Habibija iz O.Š. Bijelo Polje (novčana nagrada od 100 KM uz diplomu i knjigu).

Novčane nagrade i diplome je osigurao kolektiv škole organizatora događaja.

Foto: Bljesak.info / Nastup zbora

Nakon svega, direktora smo upitali ima li možda podrške od vlasti, na što je odgovorio: "Deklarativno da. Neće nitko reći nemojte to uraditi. Ali institucionalne podrške nažalost nema. Sve što radimo, radimo samoinicijativno i o svom trošku, odnosno uz podršku roditelja i nastavnog osoblja. Nastojimo kreirati pozitivnu klimu, te se snalazimo i kroz neke donacije.

Istaknuo bih primjer projekcije filma o nani Fati Orlović. Prije nekoliko dana u Narodnom pozorištu je bio upriličen taj film, te uz veliku posjetu stanovnika Mostara, nitko s bilo kojeg nivoa vlasti nije došao da pogleda i podrži nas u tom projektu, iako mislim da pojedinim aktivnostima trebaju dati pažnju", smatra Šejtanić.

Kopirati
Drag cursor here to close