Banja Luka

Međureligijski koncert 'Radost i ljepota vjere'

U glazbenom dijelu programa će sudjelovati: Muški kamerni ansambl 'Istočnik – Sveti Platon Banjalučki', klapa Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika iz župe Gorica Sovići iz općine Grude, Muški zbor 'Sejfullah' iz Konjica i Jevrejska obitelj Kolonomos
Kultura / Glazba | 03. 03. 2018. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekat 'Radost i ljepota vjere', kroz koji je došlo do organizacije koncerta, pokrenuo je Odbor za međureligijsku suradnju Banja Luka pri Međureligijskom vijeću BiH.

Članovi Odbora su: Dragan Grujić, svećenik Eparhije banjalučke Srpske pravoslavne crkve, Davor Klečina, svećenik Biskupije banjalučke Rimokatoličke crkve, Ismir Poturović, efendija Islamske zajednice Muftijstva banjalučkog i Aleksandra Stevandić Rakas, član Upravnog odbora Jevrejske općine Banja Luka.

Koncertu je prethodio ciklus predavanja tijekom veljače, kada su u svakoj od četiri velike vjerske zajednice u Banja Luci predavači govorili o temama bitnim za životni vijek čovjeka u vjeri, a zatim je svaka vjerska zajednica odabrala sudionika za koncert koji će ih predstaviti izvođenjem duhovnih ili tradicionalnih pjesama i tako smo dobili zanimljivu kombinaciju izvođača, koji će, vjerujemo, doprinijeti ovom jedinstvenom događaju u Banja Luci.

U glazbenom dijelu programa će sudjelovati: Muški kamerni ansambl 'Istočnik – Sveti Platon Banjalučki', klapa Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika iz župe Gorica Sovići iz općine Grude, Muški zbor 'Sejfullah' iz Konjica i Jevrejska obitelj Kolonomos iz Kreševa.

Nakon uvodnih obraćanja organizatoram svaki od glazbenih sudionika će izvesti po četiri skladbe. Koncert će se održati 3.3. od 19 sati u vijećnici kulturnog centra Banski dvor u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close