Kad srce salavat donese

Konjic: Zbor Sejfullah publici predstavio novi spot

"Bila je ovo jedinstvena prilika da iskažemo posebnu zahvalnost za kontinuiranu podršku u radu, prije svega našoj cijenjenoj publici, te institucijama koje nas podržavaju", ističu iz tog zbora.
Kultura / Glazba | 17. 10. 2018. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru manifestacije 'Noći duhovnosti', u utorak navečer je u prepunoj kino dvorani Narodnog univerziteta Konjic premijerno predstavljen novi video spot zbora 'Sejfullah' iz Konjica.

Pred premijeru spota priređen je koncert na kojem su 'Sejfullahov' repertoar interpretirali najljepši glasovi Konjica: Azemina Isenović, Amila Pandžo, Amina Madžak, Lamija Sokolović, Esma Sultanić, Benjamin Mujak, Lana Mustafić, Ilma Bubalo i Anida Šoljić.

"Zadovoljstvo nam je da je spot za ilahiju 'Kad srce salavat donese', urađen prema tekstu prvijencu našeg člana Elmasa Alića, koji je komponirao i glazbu za isti, a kadrovi u spotu su svojevrsni presjek umjetničkih vrijednosti naše domovine. Slike koje ćete vidjeti predstavljaju najjljepšu razglednicu grada Konjica i njegove okoline.

Video: Sejfullah - Kad srce salavat donese

Bila je ovo jedinstvena prilika da iskažemo posebnu zahvalnost za kontinuiranu podršku u radu, prije svega našoj cijenjenoj publici, te institucijama koje nas podržavaju", ističu iz tog zbora.

Zahvalnost dugouju: Općini Konjic, Privrednom društvu 'Igman' d.d. Konjic, Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti u Sarajevu, Rukotvorinama-brendu 'Zanat' iz Konjica i kompaniji BH Telecom.

Što se tiče spota, glazbu i tekst potpisuje Elmas Alić. Aranžman su radili Elmas Alić, Halid Hajduković i Selma Droce. Na gitarama su Alija Korić i Elmas Alić, klaviru Selma Droce, violini Larisa Lejla Droce, violončelu Belma Kubat, harmonici Adnan Lapo. Snimano je u studiju 'Sound art' Halida Hajdukovića. Za video su se pobrinuli Felina visuals i Benjamin Šehić.

Kopirati
Drag cursor here to close