Drugo izdanje festivala

Konjic: Unplugged fest dobio novu pobjednicu

Program '2. Unplugged Festa - bez struje, Konjic 2018.', podržali su ministarstvo kulture i sporta FBiH kroz program za mlade i Općina Konjic.
Kultura / Glazba | 20. 12. 2018. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodni univerzitet Konjic organizirao je '2. Unplugged demofest – bez struje', u sklopu kojeg je predstavljen natjecateljski program sa sudionicima iz pet osnovnih škola općine Konjic.

Riječ je o jedinstvenom i originalnom programu koji ima za cilj da prezentira umjetničke vrijednosti domaće glazbene scene, s akcentom na produkciju iz Konjica. Prezentacija izvedbi umjetnika iz Konjica upriličena je na koncertu, koji se održaao u srijedu u Kino dvorani Narodnog univerziteta Konjic.

Na koncertu su sudjelovali: Band 'Maratonci' i pobjednica prošlogodišnjeg festivala, Lamija Sokolović, a u natjecateljskom programu publika je uživala u voklanim interpretacijama koje su, nakon audicije, odabrali 26 kandidata/kandidatkinja: Ajdin Sultić, Senahid Grlica, Ajda Šahić, Maida Rizvić, Nudžejma Mujal, Lejla Hondo, Ajla Husić, Fatma Selimović, Aiša Petrovac, Ajna Kozić, Lamija Boloban, Benjamin Mujak, Džana Lepara, Tajra Zekić, Matea Anđelić, Sarah Ćukas, Alisa Hadžihusejnović, Azra Subašić, Lejla Zahirović, Najra Hondo, Lejla Hebibović, Amila Alagić, Naida Pozder, Zerina Macić, Najra Merdžo i Džejna Ljevo.

Srtručni žiri u sastavu: Elmas Alić, gitarista i kantautor iz Ansambla 'Sejfullah' - član, Branimir Pejković, basista u Ansamblu 'Konjički tamburaši' - član i Muamer Ćukle, glazbeni urednik na RTV Konjic - predsjednik, donio je odluku o pobjednicima ovog festivala i to:

- nagradu publike podjelili su: duo Amila Alagić & Lejla Hebibović za kompoziciju Maye Sar, sa Fatmom Selimović koja je publici darovala kopoziciju od grupe H.M. Hari; nagradu za scenski nastup podjelili su Ajdin Sultić za kopoziciju Parnog valjka i Lejla Zahirović za kopoziciju Benda S.A.R.S.

Dodjeljene su i specijalne nagrade za najmlađe natjecateljice i to: Matei Anđelić i Džani Lepara. Tri glavne nagrade za vokalnu interpretaciju dobili su: 3. mjesto - Benjamin Mujak sa odabirom pjesme Dine Merlina; 2. mjesto - Azra Subašić za pjesmu grupe Oktobar 1864, a pobjednica je Sarah Ćukas koja je publici poklonila hit od čuvene grupe Zana.

Program '2. Unplugged Festa - bez struje, Konjic 2018.', podržali su ministarstvo kulture i sporta FBiH kroz program za mlade i Općina Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close