Prvi glas Bijelog Polja

Glazbeno natjecanje u Mostaru: Goraždanka odnijela pobjedu

Po glasovima publike najbolji je bio Hamza Šantić
Kultura / Glazba | 10. 12. 2018. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu Mostar, u nedjelju navečer održano je 56 izdanje natjecanja 'Prvi glas Bijelog Polja', a prijavljeno je bilo ukupno 17 natjecatelja. Zbog bolesti, jedna je natjecateljica odustala.

U bogatom programu posjetitelji su mogli čuti različite žanrove, od pop pjesama preko narodne pa sve do sevdalinke i starogradskih pjesama. Žiri u sastavu Amra Dugalić (predsjednica), Zulfo Bota (član žirija i predsjednik udruženja 'Sevdalinka'), Edin Kmetaš (član žirija) i Anel Čorda (član žirija) imao je veoma težak zadatak.

Bilo je jako kvalitetnih izvedbi, ali na kraju su izabrana tri najbolja natjecatelja. Također, uručene su i nagrade publike. Osim toga kroz program, upriličena je mini tombola gdje su pojedini posjetitelji nagrađeni simboličnim nagradama. Na samom otvaranju, svi natjecatelji su se pojavili na pozornici sa transparentom za podršku kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture.

Foto: Bljesak.info / 56. Prvi glas Bijelog Polja

Natjecanje je otvorio ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko - neretvanske županije Rašid Hadžović koji se prigodnim riječima obratio publici i natjecateljima.

"U suradnji sa kulturnim centrima širom BiH, te uz suradnju Upravnog odbora i članova KUD-a Bijelo Polje uradili smo lokalnu audiciju za Mostar, dok su kulturni centri iz drugih gradova BiH poslali svoje kandidate na ovo natjecanje.

Mislim da smo uradili veliku stvar za ovaj grad, te smo dali dodatan poticaj za kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Foto: Bljesak.info / 56. Prvi glas Bijelog Polja

Ovim programom, KUD Bijelo Polje završava obilježavanje 70 godina postojanja tog društva. Odmah po završetku ovog natjecanja, krećemo s pripremama za 57. izdanje Prvog glasa, a ako Bog da do sljedećeg natjecanja ući ćemo u adaptirane prostore Kulturnog doma u Potocima. Zbog renoviranja bili smo prinuđeni izmjestiti ovogodišnje natjecanje, te se ovom prilikom zahvaljujemo Narodnom pozorištu na ustupljenom prostoru.

Zahvaljujemo se i publici koja je došla podržati naš rad i rad mladih ljudi koji su se natjecali", kazao je za Bljesak.info uime KUD-a Bijelo Polje njegov predsjednik Miralem Gluhović.

Foto: Bljesak.info / 56. Prvi glas Bijelog Polja

Na upit koliko je bilo teško pridobiti sponzore za ovakav događaj, pogotovu kada su institucije u pitanju, Gluhović je rekao: "Ovo je jedan od naših projekata koje organiziramo unutar svake godine i naši sponzori i pokrovitelji prepoznaju naš rad. Nažalost, sponzori i pokrovitelji ne mogu pomoći onoliko koliko bi trebalo, ali u okviru svojih mogućnosti su uz nas.

Ovom prilikom želim istaknuti posebne zahvale ministru kluture, obrazovanja, znanosti i sporta Hercegovačko - neretvanske županije Rašidu Hadžoviću koji je tijekom svog mandata pomogao održavanje brojnih manifestacija koje smo organizirali. Zahvaljujemo i ljudima koji su ga kandidirali za mjesto na kojem je sada.

Također, AMUS je jedan od sponzora i prepoznaje naš projekat i već treću godinu nas prate, te im ovom prilikom upućujem zahvale", zaključio je Gluhović.

Foto: Bljesak.info / Stručni žiri na 56. Prvom glasu Bijelog Polja

Nakon revijalnog dijela programa, uslijedilo je proglašenje najboljih i uručenje nagrada. Po glasovima publike najbolji je bio Hamza Šantić, dok je po ocjenama žirija treće mjesto osvojio Irfan Pandur, drugo mjesto Bojan Šuša, a pobijedila je djevojka iz Goražda Elmedina Laličić.

Nagradu za najbolju interpretaciju narodne pjesme dobio je Hamza Šantić, nagradu za najbolju interpretaciju sevdalinke dobio je Aga Bašić, dok je nagradu za najbolju interpretaciju zabavne pjesme dobio Vildan Kadrić.

Foto: Bljesak.info / 56. Prvi glas Bijelog Polja

"Zaista sam iznenađena i ponosna što sam osvojila ovu nagradu. Drago mi je što sam osvojila najbolje ocjene i presretna sam. Nadam se da će još mnogo mladih sudjelovati na ovom natjecanju i doći do pobjede. Ovo mi je drugi put da nastupam na ovom natjecanju. Prošle godine sam nastupala u revijalnom dijelu programa, a ove godine sam se odlučila na natjecateljski dio.

Osim ovog, tijekom 2018. godine postigla sam još jedan uspjeh, a to je pobjeda na Festivalu sevdaha 'Vranduk 2018.', a pobjedom na Prvom glasu Bijelog Polja sam zaokružila uspješnu godinu", kazala je za Bljesak.info Elmedina Laličić odmah nakon završetka programa.

Kopirati
Drag cursor here to close