Valorizacija kulturnog nasljeđa

Divanhana i Kuba Acoustic su spojili Mostar i Podgoricu

Svi građani, preko YouTube kanala mogli su uživati u prelijepim zvucima koji su sinoć poslani iz Mostara
Kultura / Glazba | 06. 09. 2020. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ljetnoj pozornici Centra za kulturu održao se prvi nastup od ožujka ove godine, a čast da zasvira u Mostaru imala je Divanhana.

Foto: Bljesak.info / Divanhana u Mostaru

Publika je koncert mogla pratiti i preko YouTube kanala Kulturna ruta Mostar-Podgorica, a uživo koncert je pratilo samo 100 posjetitelja, za koje je ulaz bio besplatan.

Foto: Bljesak.info / Divanhana u Mostaru

Koncert se održao kao završni događaj projekta „Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica“ kojeg implementiraju Turistička zajednica HNŽ-a i Turistička organizacija Podgorice.

Foto: Bljesak.info / Divanhana u Mostaru

"Hvala organizatorima Turističkoj zajednici HNK/Ž i Turističkoj organizaciji Podgorice, koji su u ovim izazovnim vremenima uspjeli pronaći način kako publici, koja se jako zaželjela koncerata, omogućiti uživanje u kulturnim događajima, pa makar i na ovaj način- online. Zahvaljujemo i svima onima koji su stigli ovdje iz svih gradova da bi bili dio našeg sevdaha pod zvjezdanim nebom u broju u kojem je to u ovom trenutku bilo moguće. Divno je bilo biti ponovo s vama nakon dugo vremena“, kazao je oduševljen Neven Tunjić iz benda Divanhana.

 

Foto: Bljesak.info / Divanhana u Mostaru

Neven Tunjić iz Divanhane, ranije je u intervju za Bljesak.info rekao kako je pandemija izbacila iz kolosijeka sve i promijenila nam živote, ali oni su vrijeme pandemije iskoristili da rade na sebi, pa su obrađivali pjesme sa starih albua, te spremali neke nove projekte.

Preko spomenutih karanten izvedbi, oni su komunicirali s publikom, te su dobivali komentare da je to ono što im je potrebno jer tijekom ''bombardiranja negativnim vijestima'' ljudima je trebalo barem malo pozitivnih vibracija.

Uz moderne pop rock pjesme, bend Kuba Acoustic iz Podgorice, izveli su i neke od tradicionalnih crnogorskih pjesama, među kojima i jednu od najpoznatijih -„Montenegro“ koju je napisao poznati crnogorski kantautor Slobodan Kovačević, inače otac od nekoliko članova ovog benda.

Slobodan Kovačević je poznati glazbenik koji je osnovao grupu More i dugi niz godina djelovao zajedno sa Oliverom Dragojevićem, Meri Cetinić, Doris Dragović, Tedijem Spalatom i drugima, a njegova djeca su pošla stopama oca i posljednjih godina su jedan su od koncertno najaktivnijih crnogorskih bendova.

"Sretni smo što smo imali priliku dijeliti pozornicu sa svjetskom atrakcijom Divanhanom i zahvalni na prilici za predstavljanje mostarskoj publici. Ljudi i grad su predivni. Prvi put smo ovdje i iskoristit ćemo priliku i za turistički obilazak. Ovakvi događaji su odličan način povezivanja turističkih destinacija kroz glazbu.“, kazao je Marko Kovačević iz benda Kuba Acoustic.

Foto: Bljesak.info / Kuba Acoustic
Foto: Bljesak.info / Kuba Acoustic

Projekt financira Europska unija, a provodi RCC u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana, podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne ponude kulturnog i avanturističkog turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close