Čepić

Član TBF-a predstavio novi samostalni singl

U ovoj pjesmi se fizička nemoć stapa s društvenom nemoći u kojoj "plivaju" mnogi građani našeg društva pritisnuti društveno-političkim neprilikama.
Kultura / Glazba | 03. 08. 2018. u 22:17 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član popularnog splitskog benda TBF, Saša Antić, predstavlja nam svoj novi samostalni singl 'Čepić'. Riječ je o pjesmi koja tematizira nezadovoljstvo, kako osobnim problemima tako i društveno-političkom situacijom u zemlji, navodi se iz Dallas recordsa.

Ekonomske neprilike, mediji koji svakodnevno serviraju katastrofe, ekološko onečišćenje spajaju se s osobnom, fizičkom boli u kreativnu slagalilcu motiva o kojima na jedinstven način pjeva Alejuandro Buendija. Jednostavnim jezikom i sjajnom sposobnošću prenošenja društvene svakodnevice, Saša Antić a.k.a Alejuandro Buendija napisao je još jedan u nizu svojih hitova, ali ovaj put za sebe kao solo izvođača.

Video: Alejuandro Buendija - Čepić

Spot je sniman na raznim lokacijama u gradu Splitu. Alejuandro je u duhovitoj ulozi osobe koja je na sobnom biciklu, koji vozi na mjestu, izmještena iz udobnosti doma na ulice grada. Na taj način, vizualnom metaforom slikovito nam pokazuje što znači nemoć. U ovoj pjesmi se fizička nemoć stapa s društvenom nemoći u kojoj "plivaju" mnogi građani našeg društva pritisnuti društveno-političkim neprilikama.

"Pjesma 'Čepić' je autobiografsko jadanje i ispovijed nastala prije dvije godine iz autentične križobolje koja se iskomplicirala u išijalgiju i konačno me odvela pod kirurški nož. Shvatio sam tada u potpunosti onu da 'zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu'.

Htio sam kroz pjesmu ironizirati svoju bijedu i zadržati dozu optimizma. Pjesma je nastala sama od sebe, u snimanju su mi dali ruke dragi prijatelji, a i spot je nastao u opuštenom tonu i zafrkanciji. 'Čepić' je najavni single mog drugog solo albuma.", kaže o novoj skladbi Saša Antić.

Redatelj spota je Šimun Šitum, a snimatelj Rino Barbir.

Kopirati
Drag cursor here to close