Spektakularan koncert 8.9. u Mostaru

Beatlesi oživljavaju na Kantarevcu

Simfonijski orkestar Mostar uz pomoć glazbenika i prijatelja, u pravom simfo-rock spektaklu svirat će 50 pjesama legendarnih liverpulskih čupavaca.
Kultura / Glazba | 30. 08. 2021. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deveti mjesec u Mostaru rezerviran je za dosad neviđen slijed spektakularnih događanja. Jedan od takvih, zbilja do sada neviđen na ovim prostorima djelo je Simfonijskog orkestra Mostar, njegove ravnateljice Snježane Zovko i dirigenta, maestra Igora Tatarovića, koji su odlučili sprovesti u djelo prilično hrabru ideju – aranžirati, uvježbati i publici pokloniti 50 pjesma legendarnih Beatlesa!

Ideja je sadržavala čitav simfonijski orkestar, plus rock bend, plus glavne i prateće vokale, što znači da ćete u srijedu, 8.9. u Mostaru na bini Kantarevca vidjeti preko 80 ljudi! I svi su dali sve od sebe da simfonijska izvedba bezvremenskih klasika Paula, Johna, Georga i Ringa zvuči moćno, kako i dolikuje opusu najveće pop-rock grupe ikad!

Arnažmane je uradio maestro Tatarević, koji je ujedno i umjetnički direktor projekta. Snježana Zovko kao ravnateljica orkestra, pobrinula se da tu noć sviraju zbilja najbolji umjetnici, a uz potporu Grada Mostara, Kantarevac se nametnuo kao logična lokacija za spektakl.

Josip Palameta, Goran Orešković, Karlo Vudrić, Maroje Strgačić, Oliver Bevanda, Leon Lasić i Sandro Bjelanović pjevat će kao glavni vokali prava umjetnička djela Beatlesa, a uz koje su stasali milijuni i milijuni ljudi. Prateće vokale pjevat će Antonija Batinić, Selma Droce, Ivona Šimunić, Anja Stanić, Marija Čolak, Marija Polić, Nenad Tomičić i Toni Lesko.

Čak sedam glavnih i osam pratećih vokala u The Beatles Tribute Choiru bit će prava simfonija za uši, a pogotovo kada iza njih stoji čitav Simfonijski orkestar Mostar, s prijateljima umjetnicima iz regije, koji su za ovu priliku pojačali redove orkestra. Također, kako nema rock ugođaja bez pravog rock benda, tu je i The Beatles Tribute Band, kojeg čine Josip Vukoja – Joco, na čak osam gitara, specijalno spremljenih za ovu priliku, zatim Damir Škutor na ritam gitari, Marko Jakovljević na basu, Marko Palameta na klavijaturama i Dragan Raspudić na bubnjevima.

Postava je to koju ste mogli upoznati na hvaljenim koncertima koje je Simfonijski orkestra Mostar odradio u čast ABBA-e.

Niti ovaj put spektakl neće izostati, a izvođače na sceni podržao je i gospodin Matt Field, koji će u nekoliko pjesama unijeti i originalni britanski štih, koji je uvijek krasio četvorku iz Liverpoola.

Također, koncert je podržalo veleposlanstvo Velike Britanije u BiH, kao i Grad Mostar.

Sponzori koncerta su i Leda, Telemach, Tuborg (Carlsberg BH) i Shankley's Pub (logična veza s Liverpoolom), a koncert medijski podržavaju Bljesak.info i Radio Dobre Vibracije (RDV).

Ulaznice za The Beatles Symphonic Rock Tribute, kako se događaj službeno zove, možete nabaviti na blagajni Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru i u Shankley's Pubu. Cijena ulaznice je 10 KM.

Koncert počinje u srijedu 8.9. od 19:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close