Rock'n'roll

Baltazar se vratio žešći nego ikad

S albuma su dosad predstavljeni singlovi 'Treba nam ljubav', 'Muk' i 'Srećo' na kojem im se vokalno pridružila i fantastična Tina Kresnik, prateći vokal Parnog Valjka.
Kultura / Glazba | 03. 03. 2020. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Album 'Pogled broj 13' istarskog benda 'Baltazar' u potpunosti opravdava ovakav naslov. Album je to živog, glasnog, zaraznog i jakog rokenrola koji svojom energijom i zvukom osvaja na prvu. Prvi singl s albuma izašao je još 2014. Pjesma 'Treba nam ljubav' pravi je biser žanra, pjesma koja iskače iz kalupa, napada uši i pokreće udove, a da se ipak može slušati skoro na svakoj radio stanici, priopćeno je iz Dallas recordsa.

'Baltazar', koji plijeni pažnju još od objave svog prvog albuma 'Nemirno dijete', vraća se na scenu nakon punih sedam godina, novim albumom 'Pogled broj 13'. Iako je većina pjesama s albuma snimljena još prije sedam godina, masterirane snimke su svjetlo dana ugledale tek krajem 2019. godine.

Leo Anđelković vokal i jedan od autora pjesama kaže: "Većina albuma snimljena je uživo u Istri, u staroj kamenoj kući izgrađenoj početkom 18 stoljeća. Čvrst zvuk, energičan vokal i primjesa istarske mistične energije ono je što 'Baltazar' čini posebnim bendom na našoj sceni".

S albuma su dosad predstavljeni singlovi 'Treba nam ljubav', 'Muk' i 'Srećo' na kojem im se vokalno pridružila i fantastična Tina Kresnik, prateći vokal Parnog Valjka.

Ova ekipa šaljivih, ali ozbiljnih glazbenika nudi vam jedan žestoki album prepun riffova, atmosfere i zahtjevnih vokalnih dionica prožetih kroz 13 pjesama. Album odlikuje raznolikost pa iz 'Baltazara' savjetuju da bar jednom poslušate cijeli album 'u komadu' prije nego pronađete i odaberete svoje favorite.

Video: Baltazar - Nije te strah

Autori svih pjesama su Leo Anđelković i Tonči Horvat Hus, a u aranžmanima je sudjelovao cijeli bend u kojem su uz Lea i Husa, Danijel Todorović i Damir Medić. Za vizualni dio naslovnice pobrinuo se Neven Jurjak, a oblikovanje kompletnog cover arta potpisuje Davorin Švaner.

Ekipa 'Baltazara' dosad je predstavila tri animirana spota za objavljenje singlove, a za novi spot su pripremili i malo iznenađenje – prvi put vezano uz ovaj album sam bend će se pojaviti u video spotu i to za pjesmu 'Nije te strah'. O tome zašto se dosad nisu pojavljivali u spotovima u šali kažu da nisu manekeni, ali da ni ne znaju baš neke manekene koji dobro praše pravi rock'n'roll.

Za ovaj spot svestrani frontmen benda Leo Anđelković preuzeo je redateljsku i montažersku palicu te je sam dovršio video koji su na nastupu snimali prijatelji benda Sendi Pucer i Maura Batarilović. Kao singl kojim predstavljaju album odlučili su izbaciti pjesmu 'Nije te strah' jer ipak, to je pjesma kojom 'Baltazar' pokazuje pravo lice - beskompromisni, direktni, rock'n'roll. Dosadašnji singlovi 'najmirniji' su na albumu, a sada kada on izlazi, treba pokazati pravo lice!

Kopirati
Drag cursor here to close