Ulaz besplatan

''Gradu s ljubavlju s prijateljima'': 25. božićni koncert u Mostaru

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda.
Kultura / Glazba | 07. 12. 2017. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Hrvatsko kulturno umjetničko društvo 'sv. Ante – Cim'

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo 'sv. Ante – Cim' iz Mostara u utorak, 12. prosinca 2017. u 19:00 sati u Hrvatskom Domu hercega Stjepana Kosače priređuje svoj tradicionalni božićni koncert ''Gradu s Ljubavlju s prijateljima''.

Ulaz je besplatan.

Kao i dosadašnjih godina ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji upriličit će
nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ove manifestacije.

Uz domaćine, HKUD „sv. Ante – Cim“, koncert će obogatiti prijateljska foklorna društva, pjevački zborovi, klapska pjesma i solisti.

1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. 1993. godine u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno sa preživjelim članovima drevnog Društva sv. Ante i pomaldkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD 'sv. Ante – Cim' Mostar.

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda. Sa sobom nosi vedrinu i raznolikost narodnog stvaralaštva.

Ističu se brojni nastupi u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Italiji, Njemačkoj, Češkoj i Grčkoj.
Ne zaboravite: ''Mi smo 25 godina s Vama i za Vas!''

Kopirati
Drag cursor here to close