Osmanović-Topić

Značaj Mediteran Film Festivala velik za BiH

Kultura / Flash | 21. 04. 2016. u 14:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Mediteran film festivala Tomislav Topić predstavio je ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću festival dokumentarnog filma koji se u Širokom Brijegu održava od 2002. godine.

Istaknuo je da je Mediteran film festival najstariji festival dokumentarnog filma u regiji s obzirom da se na njemu natječu isključivo dokumentarni filmovi, a i veći dio popratnog programa baziran je na dokumentarcima. U sklopu festivala organizira se i škola Filmske kulture s relevantnim predavačima, a koja je podržana od Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Ministar Adil Osmanović rekao je da Ministarstvo civilnih poslova prepoznaje značaj Festivala za hercegovačku regiju, ali i čitavu BiH, pa je projekt Mediteran film festival podržavan grant sredstvima koja dodjeljuje ovo ministarstvo.

''Svjesni smo činjenice da sredstva nisu dovoljna, ali imajući u vidu velike potrebe u oblasti kulture, kao i značaj projekata koji se provode, činimo maksimalne napore da pomognemo najznačajnije događaje i institucije'', rekao je ministar Osmanović.

Posebno je naglasio činjenicu da su aktivnosti Mediteran film festivala prepoznate u okviru programa Europske unije i izrazio očekivanje da će sredstva koja kulturni radnici iz BiH povuku iz europskih fondova opravdati ulazne karte koje država plaća za sudjelovanje u programima u oblasti kulture i audio vizualne umjetnosti, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close