ZHS Pleter povezao studente Sarajeva i Mostara: Kultura nije događaj, ona se živi

Kombinacijom likovne, kazališne i glazbene umjetnosti Zajednica hrvatskih studenata (ZHS) Pleter upriličila je Večer kulture u Sarajevu pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.
Kultura / Flash | 28. 02. 2020. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Večer kulture u Sarajevu

Kombinacijom likovne, kazališne i glazbene umjetnosti Zajednica hrvatskih studenata (ZHS) Pleter upriličila je Večer kulture u Sarajevu pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Na kulturno-umjetničkoj manifestaciji nastupila je glazbena sekcija Zajednice hrvatskih studenata “Pleter”, koja je izvela dvije klapske pjesme, a posjetitelji su uživali u humorističnoj kazališnoj predstavi “Dođite-doćemo” koju su izveli članovi Sveučilišnog teatra sa Sveučilišta u Mostaru.

Svojim likovnim radovima i skulpturama predstavili su se umjetnici: Ivana Pavlović iz Ljubuškog, Ilija Kelavić iz Celja  Josip Ivešić iz Žepča. Po završetku programa, posjetitelji su druženje uz pjesmu i razgovor nastavili na prigodnom domjenku.

''Ova kulturno-umjetnička manifestacija dokaz je kako su mladi ljudi spremni i sposobni raditi ozbiljne projekte iz sfere kulture i umjetnosti, ali isto tako su spremni dati svoj doprinos i u vjerskim, političkim, društvenim, znanstvenim i drugim sferama, naravno ako im se za to pruži prilika'', izjavio je predsjednik ZHS “Pleter” Ante Kelavić.

Kelavić je  pozvao mlade ljude da budu aktivni i da traže svoje mjesto pod suncem te se bore za ostanak u svojoj zemlji, naglasivši kako su mladi budućnost, ali i sadašnjost BiH.

''Nadam se kako će u budućnosti biti više ovakvih manifestacija kroz koje će se prvenstveno mladi međusobno povezivati te sklapati suradnju i stvarati jedan ugodniji životni ambijent'', dodao je.

Zajednica hrvatskih studenata “Pleter” nastala je iz potrebe za neovisnom i samostalnom studentskom organizacijom koja radi isključivo u interesu studenata. Kao osnovne ciljeve  Zajednice navode: podizanje studentskog životnog standarda, zaštitu studentskih prava te vlastitog identiteta, posredovanje pri pronalasku honorarnih poslova, stipendija i smještaja.

Zajednica hrvatskih studenata iza sebe broji već mnoge humanitarne aktivnosti, sastanke, druženja, studijsko putovanje te dva karitativna sajma.

Kopirati
Drag cursor here to close