16. manifestacija

''Žepačko ljeto'' otvara promocija knjige Martine Mlinarević Sopta

Kultura / Flash | 12. 05. 2016. u 16:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za 16. manifestaciju "Žepačko ljeto 2016" koja počinje 1. lipnja, a organizatori su pripremili bogat kulturno-sportski i zabavni program.

Brojne izložbe slika, promocije knjiga, koncerti, zabave, okrugli stolovi, pa i sportske manifestacije dio su tog projekta, a udruženja i pojedinci će sadržajem na manifestaciji prezentirati svoja umijeća i sposobnosti.

U projektu „Žepačko ljeto“ je uključeno više od tisuću sudionika od kojih je dobar dio iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, što toj manifestaciji daje međunarodni ugled već petnaestu godinu.

Cilj te kulturne manifestacije je pružiti niz kvalitetnih kulturnih i edukativnih sadržaja sugrađanima i građanima BiH, ali i regije, a prije svega mladima pružiti priliku za uključivanje u kulturu, ne samo kao redovne i zainteresirane publike, već i kao proizvođača i sukreatora kulturnih aktivnosti te ih potaknuti na izražavanje vlastite kreativnosti čime će razvijati svoju osobnost i osjećaj pripadnosti zajednici.

Manifestacija "Žepačko ljeto 2016" traje nekoliko dana a započinje 1. lipnja promocijom knjige “Neprocjenjivo” Martine Mlinarević Sopta. Najavljen je i bogat program, kao što je večer sevdalinki pod nazivom „Sevdah se vraća u grad” , koncert banda “Van Gogh”, izložbe “Primijenjena umjetnost Kristine Ćavar” i “Žepački Pleter”, najavljeno je iz JU Dom kulture Žepče.
Generalni pokrovitelj manifestacije je načelnik Općine Žepče Mato Zovko, a pokrovitelji su i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, Ministarstvo kulture i sporta FBiH i Ministarstvo za obrazovanje, znanost, kulturu i sport ZDK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close