večeras zatvaranje

Završen natjecateljski program MOFF-a: Čekaju se odluke žirija

Kultura / Flash | 30. 11. 2016. u 08:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcijom filma ''Ministarstvo ljubavi'', hrvatskog redatelja Pave Marinkovića, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, završen je natjecateljski program ovogodišnjeg Mostar Film Festivala.

Uz film u konkurenciji, prikazana su i ostvarenja iz programa 'Docuspectre', 'Čovjek koji je pojeo sebe', redatelja Igora M Toholja, te priča o 'Sonji' - dokumentarni film o životu i radu srpske glumice Sonje Savić, redateljice Dragane Kanjevac.

Uz ove, šesti dan Festivala obilježilo je i prikazivanje završnog dijela triologije o Koku 'Ljubav ili smrt', te filmski razgovori na kojima smo se družili s redateljem Brankom Ištvančićem i glumcem Veliborom Topićem.

Posljednji dan Festivala,u srijedu 30. studenog u 17 sati, bit će prikazan film ''Brda 21000 Split'', dokumentarac koji u fellinijevskom stilu prikazuje stanovnike jednog neobičnog kvarta.

Podsjećamo, na MOFF- u je proteklih večeri prikazano šest igranih ostvarenja iz BiH i regije koji će se boriti za glavna priznanja Festivala – nagrade najboljim glumcima.

Odluke o najboljim ovogodišnjim glumačkim ostvarenjima donijet će žiri kojeg čine Sandra Rančić, novinarka, dokumentaristica, direktorica festivala glazbenog dokumentarnog filma DOK’N’RITAM, Jaime Olabarri Powell, španjolski fotograf i Dževdet Tuzlić, novinar i filmski kritičar. Predsjednik međunarodnog žirija jeste glumac Velibor Topić.

Žiri Mostar Film Festivala će birat najbolje glumačke izvedbe u kategorijama: najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolja sporedna ženska i muška uloga te najbolji debitant. Nagrađenim glumcima, na svečanoj ceremoniji zatvaranja Festivala, u srijedu 30.studenog u 20 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače, bit će uručene nagrade Stablo ljubavi.

Više informacija kao i fotografije sa svih događanja možete preuzeti na službenim internetskim i Facebook stranicama Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close