Jajce

Zatvoreni 19. Šopovi dani na Plivi

Ovogodišnji 19. Šopovi dani na Plivi bili su nešto skromnijeg karaktera zbog trenutne pandemije ali nimalo manje važni niti sadržajem niti imenima.
Kultura / Flash | 11. 10. 2020. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Zatvoreni 19. Šopovi dani na Plivi

Koncertom Palamida Duo na kojem su nastupili Jimmy Budeš (klavir) i Marin Klarić (saksofon), 10. listopada, zatvoreni su ovogodišnji 19. po redu Šopovih dana na Plivi.

Jajačka publika je imala priliku uživati u jazz skladbama u izvedbi ovog izvanrednog dvojca.

Foto: PR / Zatvoreni 19. Šopovi dani na Plivi

Ovogodišnje Šopove dane na Plivi zatvorio je načelnik Jajca gospodin Edin Hozan koji je istaknuo važnost Šopovih dana za Jajce ali i kulturu u BiH te dao podršku samoj manifestaciji ali i radu HKD Napretka Jajce.

U jutarnjim satim istog dana održano je Jutarnje pjesničko druženje gdje su se predstavili svi gostujući pjesnici uključujući i središnjeg gosta Josipa Mlakića, nakon čega su pjesnici posjetili rodnu kuća Nikole Šopa te položili cvijeće na spomen-bistu Nikole Šopa. Pored Josipa Mlakića svojim djelima predstavili su se: Anita Matinac, Merima Handanović, Jamina Hanjalić, Almin Kaplan, Anto Zirdum, Radmilo Radovanović, Berislav Jurić, Ivan Vrljić i Branko Serdar.

Ovogodišnji 19. Šopovi dani na Plivi bili su nešto skromnijeg karaktera zbog trenutne pandemije ali nimalo manje važni niti sadržajem niti imenima. Manifestacija je otvorena 4. 10. 2020. izložbom likovnih radova koji su nastali na XXI. likovnoj koloniji Breške.

Foto: PR / Zatvoreni 19. Šopovi dani na Plivi

Pjesnička večer pod nazivom Nikola Šop u pojesti Jajcu održana je 7. listopada kada su nam profesorice Klara Lovrić i Ana Marija Marčeta predstavile Šopovo djelo Priča o tome kako je moj gradić potonuo.

Središnja književna večer održana je 9. listopada kada se predstavio središnji gost 19. Šopovih dana na Plivi književnik Josip Mlakić. Kroz opušten razgovor s fra Dragom Bojićem, Josip Mlakić je govorio o sebi, svojim djelima, književnosti... Na središnjoj književnoj večeri su dodijeljene i nagrade za literarni i likovni natječaj.

Ovogodišnju manifestaciju 19. Šopovi dani na Plivi podržali su Općina Jjace i Središnja uprava Napretka.

Kopirati
Drag cursor here to close