LJubuški

Putopisac portala Bljesak.info nagrađen za doprinos očuvanju kulture

Nakon niza uspješnih manifestacija održanih na prostoru cijele Federacije Bosne i Hercegovine, ove godine bogat program 23. Dana europskog naslijeđa organiziran je u gradovima Široki Brijeg i Ljubuški te općinama Posušje i Grude.
Kultura / Flash | 04. 10. 2019. u 13:14 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjelom Povelja za doprinos u očuvanju i obnovi kulturno-povijesnog naslijeđa BiH, u četvrtak je u Ljubuškom zatvorena 23. manifestacija Federalnog ministarstva kulture i sporta - Dani europskog naslijeđa.

Ove godine dobitnici su bili Mevzudin Duranović, Milo Jukić, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Hercegovac, Franjevački samostan svetog Ante Padovanskog Humac i Franjevački samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije Široki Brijeg.

Na prigodnoj svečanosti zatvaranja Dana europskog naslijeđa zapadna Hercegovina 2019, prisutnim gostima obratila se i federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović.

Foto: PR / Manifestacija Dani europskog naslijeđa 2019.

“Čast mi je i zadovoljstvo da smo manifestaciju započeli uz dobru organizaciju i dobru potporu, kako zaposlenika Ministarstva kulture i sporta tako i vas iz Općinske i Gradske uprave, načelnika i gradonačelnika te svih vas koji ste bili na raspolaganju da manifestaciju večeras završimo na jako lijep način. Vrlo rado ćemo i dalje raditi na promoviranju naše kulture i baštine. U okvirus vojih stručnih i materijalnih mogućnosti mi ćemo nastaviti s potporom ovakvim i sličnim manifestacijama, ali uz podršku lokalne zajednice jer bez vas manifestacija ne bi bila realizirana”, kazala je Dujmović, stoji u priopćenju.

Foto:PR / Dani europskog naslijeđa 2019.

U sklopu Dana europskog naslijeđa 2019, u četvrtak je organizirana posjeta Franjevačkom samostanu na Humcu i Muzeju Umjetnička galerija ''Majka''. Potom su gosti manifestacije posjetili Vinariju Nuić,  te obišli vodopad ''Kravica''. U Ljubuškom je organiziran i okrugli stol na temu “Kulturno naslijeđe zapadne Hercegovine”. 

Foto: PR / Dani Europskog naslijeđa u Ljubuškom

Podsjećamo, nakon niza uspješnih manifestacija održanih na prostoru cijele Federacije Bosne i Hercegovine, ove godine bogat program 23. Dana europskog naslijeđa organiziran je u gradovima Široki Brijeg i Ljubuški te općinama Posušje i Grude.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close