Objavili platnu listu

Zaposlenici Zemaljskog muzeja ostali bez plaća

Na Facebook stranici najstarije muzejske ustanove u BiH objavili su platnu listu njihovog direktora.
Kultura / Flash | 19. 05. 2020. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon svih do sada poznatih i javno objavljenih problema u kojima se nalazi Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine iz istog muzeja pitamo se: Je li državi Bosni i Hercegovini potreban državni muzej?'', stoji u objavi Zemaljskog muzeja BiH na društvenim mrežama nakon saznanja da su zaposlenici ostali bez plaća.

Upravo je novost zaposlenici državnog muzeja zaprimili su tijekom Međunarodnog dana i noći muzeja. Taj dan, kako su naveli, zbog pandemije koronavirusa, nisu bili u mogućnosti obilježiti taj dan, ali svake godine nastoje da ukažu javnosti u kakvoj situaciji se nalaze te kulturne ustanove.

Na Facebook stranici najstarije muzejske ustanove u BiH objavili su platnu listu njihovog direktora.

Foto: Bljesak.info / Platna lista direktora Zemaljskog muzeja

''Pod ovogodišnjim sloganom DNM2020 "Muzej za jednakost, različitost i uključivost" iz Zemaljskog muzeja BiH javno objavljujemo platnu listu za mjesec ožujak 2020. direktora Zemaljskog muzeja BiH dr. sci. Mirsada Sijarića ujedno i muzejskog savjetnika za kasni srednji vijek. Iz priloženog se može vidjeti da direktorska plaća državnog muzeja iznosi 642,38 KM neto, uz napomenu da ista neće biti uplaćena do daljnjeg'', objavljeno je iz 'Zemaljskog'.

Ipak, unatoč takvoj situacije, Zemaljski muzej je nakon dva mjeseca otvorio vrata svojim posjetiteljima. Grupne posjete kao i stručna vođenja kroz zbirke, navode, trenutno nisu moguća, a svi posjetitelji dužni su poštivati propisane mjere u vezi pandemije COVID 19.

Kopirati
Drag cursor here to close