manifestacije

Započeli 'Dani berbe grožđa - Brotnjo 2016.'

Kultura / Flash | 17. 09. 2016. u 12:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turističko-kulturno-gospodarstvena manifestacija "Dani berbe grožđa- Brotnjo 2016." otvorena je sinoć izložbom skulptura akademske kiparice Karin Grenc, te predstavljanjem brošure Emila Raspudića "Atletski klub 'Brotnjo' Čitluk 2006.- 2016.".

Kako je kazao u izjavi za Fenu član Organizacijskog odbora manifestacije Božo Šimović sinoć je u čitlučkom Hotelu "Brotnjo" održano i predstavljanje romana književnice Anite Martinac "Posljednji", u izdanju Ogranaka Matice hrvatske u Čitluku i Vinkovcima.

Inače, roman "Posljednji" autorice Anite Martinac, kako su kazali književni ocjenjivači, pisan je laganim stilom a autorica piše o događajima koji kao da su se dogodili na nekomu drugomu planetu, a zapravo su se dogodili tu među nama. U romanu su živo opisani pejzaži, snažni junački karakteri, epska borba dobra i zla, tragični pojedinci protiv nadmoćne sile, još neistraženo vrijeme i burni procesi stvaranja komunističke Jugoslavije koji čine odličnu podlogom za igrani film.

U sklopu trodnevne manifestacije jutros je u Gradskoj sportskoj dvorani započeo Međunarodni karate turnir "Dani berbe grožđa – Brotnjo 2016", dok će u večernjim satima u Podrumima "Andrija Paoča" biti upriličena stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva.

Također u sklopu manifestacije, sutra, 18. rujna, bit će upriličen i Atletski miting "Dani berbe grožđa – Brotnjo 2016" na Gradskom stadionu "Bare", dok je za 18 sati planiran svečani mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga. U 18:30 sati na Broćanskom trgu bit će održano svečano otvaranje 61. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije "Dani berbe grožđa – Brotnjo 2016" i početak programa kulturno-umjetničkih društava, skupina i pojedinaca, nakon čega će u 21 sat biti upriličen koncert Klape "Contra".

Kopirati
Drag cursor here to close