Izvor nade

Zajednički iftar za 200 osoba u Livnu

Kultura / Flash | 04. 06. 2017. u 09:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ organizirali su, u povodu ramazana, iftar za mlade s područja Medžlisa Islamske zajednice Livno.

Stipendisti su se samoinicijativno organizirali, sakupili novčana sredstva i odlučili posjetiti džemat na zapadu BiH kako bi s džematlijama Livna podijelili radost ramazana i iftara, priopćeno je iz Fondacije "Izvor nade".

Imam u Livnu Husein ef. Topalović kazao je da se radi o vrijednoj akciji koju su stipendisti Fondacije pripremili sedmi dan ramazana.

''Mi smo navikli da nas prijatelji iz Fondacije 'Izvor nade' posjećuju i pripređuju iftar. Ove godine je to mlađa populacija. Vaša podrška nam svakako znači, posebno za mlade iz ovog kraja. Vjerujem da će mladi prepoznati ovu ljudsku, a kroz stipendiranje i materijalnu podršku, koju pruža Fondacija. Treba zahvaliti i moliti Allaha dž.š., da u ovim ramazanskim danima, usadi u naša srca ljubav prema vjeri, da se naša srca zbliže. Vjerujem da će veći broj omladine prepoznati vašu iskrenost i nastaviti saradnju u budućnosti'', poručio je ef. Topalović.

Kopirati
Drag cursor here to close