EMMAUS

Volonteri očistili kompleks Memorijalnog centra u Potočarima

Nakon što su gotovo svi gosti napustili prostor kompleksa, vrijedni volonteri obišli su svaki njegov dio i pokupili sve otpatke.
Kultura / Flash | 11. 07. 2019. u 21:34 Fena
Kopirati

Volonteri  Međunarodnog omladinskog radnog kampa (EMMAUS) danas su očistili Memorijalni kompleks u Potočarima. Nakon što su gotovo svi gosti napustili prostor kompleksa, vrijedni volonteri obišli su svaki njegov dio i pokupili sve otpatke.

Ova aktivnost je praksa koja traje već 14 godina, a dio je ljetnog kampa, koji se organizira svake godine od 10. do 24 srpnja.

''Zahvaljujući vrijednim  volonterima očišćen je prostor i oko spomen sobe. Ova aktivnost traje već 14. godinu i ujedno predstavlja i prvu aktivnost na kampu koji je ove godine okupio veliki broj volontera kako iz BiH tako i iz drugih zemalja svijeta. Budući da su neki od sudionika po prvi put u Srebrenici i u posjeti Memorijalnom centru, imali su priliku da se detaljnije informiraju o genocidu i svemu što je zadesilo Srebreničane'', izjavila je Mirela Ahmetbegović, koordinator kampa.

Mladi će sudjelovati i u početku izgradnje Centra za stare osobe u Potočarima, bit će uključeni u podjelu obroka osobama u potrebi kroz projekt ''Jedan obrok dnevno'', pomoć u kući korisnicama projekta ''Ljubav za majke Srebrenice'', radovi na farmi... Tu su i edukativne aktivnosti kao što su posjete Memorijalnom centru – sati povijesti, kreativne i umjetničke radionice, međunarodna večer, zabavne aktivnosti kao što su karaoke, filmska večer, tradicionalne igre, sportski turniri i izleti.

Kamp u Srebrenici je jedinstvena prilika da se mladi iz cijelog svijeta upoznaju i povežu te zajedničkim snagama pomognu lokalnom stanovništvu Srebrenice, navode organizatori.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati