Sukladno mogućnostima

Vlada HNŽ-a će i dalje podupirati Caritas

Vlada će, sukladno raspoloživim mogućnostima, nastaviti financijski podupirati Vaš rad
Kultura / Flash | 09. 07. 2020. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neupitna je i daljnja potpora Vlade HNŽ projektima i aktivnostima Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije'', rekao je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koji je danas posjetio Upravu Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije na poziv don Željka Majića, ravnatelja te katoličke humanitarne ustanove.

Tijekom sastanka, na kojemu je razgovarano o nizu aktualnih tema od osobite važnosti za širu zajednicu, don Željko je Hercegu uručio Zahvalnicu za ukupnu potporu koju on osobno i Vlada HNŽ pružaju djelovanju mostarskoga biskupijskog Caritasa, s naglaskom na pomoć koja je, tijekom pandemije koronavirusa, pružena Caritasu za korisnike o kojima skrbi u svojim ustanovama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Premda je izvorno bio predviđen posjet predsjednika Hercega i Caritasovim ustanovama, Rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama ''Sveta Obitelj'' u Mostaru i Domu za stare i iznemogle osobe s hospicijem ''Betanija'' u Čapljini, od toga se odustalo iz razloga opreznosti zbog aktualne pandemije, a sve s ciljem zaštite brojnih štićenika tih ustanova.

Zahvalivši Hercegu na razumijevanju i potpori, don Željko ga je upoznao i s planovima za buduće djelovanje Caritasa, poglavito o pokretanju novoga tima patronažne službe i Doma za umirovljenike u jednom dijelu Emausa.

Herceg je, i u ovoj prigodi, naglasio značaj postojanja i rada Caritasovih ustanova koje nesebično i neumorno skrbe za najpotrebitije članove našega društva.

''Vlada će, sukladno raspoloživim mogućnostima, nastaviti financijski podupirati Vaš rad'', kazao je Herceg svome današnjem domaćinu.

Kopirati
Drag cursor here to close