Jablaničko ljeto

Više od 800 sudionika na 12. međunarodnoj smotri folklora

Kultura / Flash | 08. 08. 2016. u 06:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dvanaestoj međunarodnoj smotri folklora, održanoj u nedjelju u Jablanici, u okviru "Jablaničkog ljeta", sudjelovalo je više od 800 članova kulturno- umjetničkih društava i folklornih ansambala.

Smotru folklora organizirao je folklorni ansambl "Neretva" Jablanica, pod pokroviteljstvom Općine Jablanica, Federalnog ministarstva znansti i obrazovanja, Federalnog ministarstva kuture i sporta, Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-e, te Ministarsta obrazovanja, znanosti, kuture i sporta HNŽ-e, BH Telecoma, i Osnovne škole "Suljo Čilić" Jablanica.

Pored mnogobrojnih sudionika i ljubitelja tradicionalne glazbe i kulture, te kulturno-umjetničkih društava i folklornih ansambala iz Bosne i Hercegovine, na događaju su sudjelovali i FA " Sakartsi Folkdance" iz Bugarske, te KUD "Edrine" iz Turske.

U 19 sati, upriličen je svečani defile jablaničkim ulicama svih društava u narodnim nošnjama, od OŠ "Suljo Čilić" do stadiona malih sportova "Zlatan Alikadić Tazlo", nakon čega su svi prisutni, do kasno u noć uživali u kulturno-zabavnom programu i predstavljanju svih društava sa svojim koreografijama.

Kopirati
Drag cursor here to close