Mostar

"Vikend u Medresi" okupio 165 učenika

Kultura / Flash | 18. 04. 2017. u 14:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karađoz-begova medresa je i ove godine, 15. i 16. travnja, priredila manifestaciju "Vikend u Medresi", koja je okupila učenike završnih razreda osnovnih škola Hercegovačko-neretvanske, ali i drugih županija.

Cilj manifestacije je da se učenici devetih razreda osnovnih škola upoznaju o radu i djelovanju Karađoz-begove medrese i da uvide da im je Medresa blizu, a nikako daleka i strana. Ovogodišnja manifestacija okupila je 165 sudionika koji su tijekom dana vikenda u Karađoz-begovoj medresi prošli određene radionice i sadržaje koje su im organizatori ponudili. Bili su to edukativni, vjerski, kulturni, sportski i drugi sadržaji, u kojima su sudionici manifestacije istinski uživali, kako su i sami istaknuli u evaluacijskim listovima.

Sudionici su se imali priliku upoznati i s učenicima Medrese, koji su im bili domaćini, a koji su vrijedno radili da svaki trenutak njihovog boravka u Karađoz-begovoj medresi protekne u lijepoj i ugodnoj atmosferi. Manifestaciju „Vikend u Medresi“ službeno je proglasio otvorenom prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, a poruku sudionicima iskazao je maturant Agan Hamzakadić, predsjednik Vijeća učenika.

Subotnje večer bilo je predviđeno za "Večer talenata u Karađoz-begovoj medresi", a tijekom programa natjecatelji su se predstavili kroz učenje Kur'ana, ilahija i kasida i sl. Najboljima su proglašeni Semira Hodžić, Ensar Jelovac i Sara Mezit, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close